The Next Black

The Next Black

Uudet teknologiat, huoli kestävästä kehityksestä ja innovatiiviset yksilöt ovat muovaamassa vaatteitamme. Dokumenttielokuvassa The Next Black tapaat suunnittelijoita, innovaattoreita ja johtajia, jotka muokkaavat tulevaisuutta pukeutumisemme suhteen. Tämä ei ole elokuva siitä, mikä on uutta, vaan elokuva siitä, mitä tapahtuu seuraavaksi.

Mikä The Next Black on?

Dokumenttielokuva The Next Black esittelee kansainvälisiä suunnittelijoita, kehittäjiä ja johtajia, jotka keskustelevat avoimesti vaateteollisuudesta. Se antaa uusia näkökulmia vaatteiden valmistuksesta, vaatteiden kanssa tapahtuvasta vuorovaikutuksesta ja niiden hoidosta. Kaikki haastatellut henkilöt tarjoavat uusia näkemyksiä vaateteollisuuden tulevaisuudesta ja edistävät muutosta intohimoisesti.

Miksi The Next Black?

The Next Black pyrkii antamaan paremman käsityksen siitä, mitä vaatteita käytämme ja pesemme tänä päivänä sekä tulevaisuudessa. Tarkastelemme kehittyvien tekstiilien ja tekniikoiden vaikutuksia vaateteollisuuteen sekä kestävän kehityksen vaikutuksia pyykinpesutapoihimme.

Prosessi lähempää tarkasteltuna

Kun tiedämme enemmän vaatteiden valmistusprosesseista, voimme valita vaatteemme älykkäämmin

Tutustu edelläkävijöihin

 • Adidas

  Adidas vie suorituskyvyn tarkkailemisen uudelle tasolle tuomalla markkinoille suoraan urheiluvaatteisiin integroitua pitkälle kehittynyttä teknologiaa.

 • BioCouture

  BioCouture on maailman ensimmäinen biosuunnittelun asiantuntijapalvelu, joka pyrkii valmistamaan vaatteita myrkyllisiä päästöjä tuottamatta.

 • Patagonia

  Patagonia kehittää johtavia kestävän kehityksen käytäntöjä edistämällä vastuunalaista kulutusta ja kierrätystä vaateteollisuuden alalla.

 • Studio XO

  Studio XO vaikuttaa vaateteollisuuden tulevaisuuteen luomalla vaatteita, jotka muuttavat muotoaan, leikkaustaan ja väriään käyttäjän mieltymyksien mukaan.

 • Yeh Group

  Yeh Group kehittää uraauurtavaa innovaatiota, jonka avulla minimoidaan tekstiilien värjäyksen ympäristövaikutukset käyttämällä vähemmän vettä.

 • Miksi välittäminen on tärkeää?

  Innovaatio on osa DNA:tamme. Pyrimme pysymään aikamme edellä, minkä vuoksi välitämme tulevaisuuden vaatteista.

Tutustu The Next Blackiin

Muoti-ilmiöt tulevat ja menevät, mutta tyylikkyys ei häviä. Dokumenttielokuva The Next Black haastaa koko vaateteollisuuden ja vaatteiden valmistusprosessit. Tutustu tulevaisuuden vaateteollisuuteen vaikuttaviin suunnittelijoihin, kehittäjiin ja johtajiin.

Tulevaisuuden pyykinhoitoa tänään

Välitämme tulevasta, koska haluamme ymmärtää tulevaisuuden tarpeita. AEG toi ensimmäisenä markkinoille automaattisen pesukoneen ja tekniikan, joka parantaa nykyaikaisten kuivausrumpujen energiatehokkuutta. Tuotteidemme lisäksi olemme sitoutuneet Care More -hankkeeseen, joka auttaa vaatteiden optimaalisessa hyödyntämisessä.

Kestävä kehitys: resurssiemme säilyttäminen

Parantaaksemme kestävää kulutusta ja tekstiilien tuotantoa meidän on ymmärrettävä vaatteiden koko elinkaarta. The Next Black tutkii tuotantoprosessien ympäristövaikutuksia materiaalien kasvatuksesta niiden värjäämiseen, pesemiseen ja kuljetukseen. Se tutkii myös ostamiemme vaatteiden määrää.

Olemme pyrkineet vaikuttamaan moniin ihmisiin, kun kyseessä on suhteemme vaatteisiin

Rick Ridgeway

Ympäristöhankkeiden varapuheenjohtaja, Patagonia

Suhteiden uudistamiseen

Kestävä kehitys tarkoittaa omien mieltymyksiemme ylittämistä. Rick Ridgewayn mielestä ympäristömme kannalta olisi paras hankkia ainoastaan tarvittavat tuotteet. Hän rohkaisee kuluttajia ostamaan tarpeiden mukaan halujen sijaan ja minimoimaan ostokset korjaamalla, käyttämällä uudelleen ja kierrättämällä tuotteita mahdollisuuksien mukaan.

Vaikutuksiemme hallitseminen

Patagonia uskoo vastuunalaiseen toimintaan, varojen mukaan elämiseen ja pyrkii takaamaan miellyttävän ympäristön myös seuraaville sukupolville

Tulemme säilyttämään värit… mutta tulemme käyttämään niitä eri tavoin

Sophie Mather

Yeh Group

Yeh Groupin osaomistaja David Yeh

Paikallisten resurssien varmistaminen

Tekstiilien tuotantolaitokset kuormittavat huomattavasti maailman vesivaroja ja vaarantavat paikallisen puhtaan veden jakelun päästämällä ympäristöön haitallisia epäpuhtauksia. Yeh Group pyrkii vastaamaan tähän haasteeseen DryDye™-tekniikalla, jonka avulla tekstiilejä värjätään nestemäisellä hiilidioksidilla käyttämättä vettä tai kemikaaleja.

DryDye-prosessia suorittavat Yeh Group -tehtaan työntekijät
Vesihukkien minimoiminen

David Yehin osaomistama Yeh Group on kehittänyt tämän vedettömän värjäysprosessin, jotta värjäyslaitoksien ei tarvitse kuluttaa miljoonia litroja puhdasta vettä

Innovatiivinen ratkaisu

BioCouturen perustaja Suzanne Lee sekoittamassa vihreää teetä, sokeria, bakteereja ja hiivaa ns. "kasvisnahan" luomiseksi

Kasvata itse vaatteesi

Kuvittele voivasi kasvattaa itse uudet vaatteet. BioCouture tutkii organismien, kuten bakteerien, hiivojen, sienien ja levän käyttämistä tekstiilituotannossa. Tuloksena on täysin luonnollinen ja 100-prosenttisesti kompostoituva tuote. Sitä voidaan kuivata, leikata ja ommella vaatteiden valmistamiseksi. Mikä parasta, sen valmistamisen aikana ei synny lainkaan haitallista jätettä — tulevaisuuden muoti on aidosti kestävää.

Kestävää tyyliä

Oikeaoppisten pyykinhoito-ohjeiden noudattaminen on tärkeää kestävän kehityksen mukaisten käyttäytymistapojen omaksumisessa. Tiesitkö, että voit vähentää hiili- ja vesijalanjälkeäsi jopa 30 % pidentämällä vaatteidesi käyttöikää yhdeksällä kuukaudella? Olemme suunnitelleet tuotteemme parempaa pyykinhoitoa varten, olivat kyseessä sitten arkalaatuiset silkki- ja villa-asusteet tai tekniset urheiluvaatteet.

Tutustu The Next Blackiin

Uuden vuosituhannen nopean muoti-ilmiön tahdissa tekstiilien kulutus on kasvanut 47 % kymmenen viimeisen vuoden aikana. Miten se on vaikuttanut ympäristöön? Tutustu suunnittelijoihin, uudistajiin ja johtajiin, jotka haastavat innovaatiot ja käyttäytymistavat tulevaisuuden vaateteollisuuden luomiseksi.

Teknologia: muotimaailman tulevaisuus

Teknologia tulee muuttamaan vaatteemme. Tiede, taide ja ihmisen fyysisyys kohtaavat kehoa tarkkailevissa urheiluvaatteissa sekä muodissa, joka on vuorovaikutuksessa ympäristöön. Kehittäjät kaikkialla maailmassa pyrkivät sisällyttämään teknologiaa vaatteisiimme.

Jonain päivänä puemme vielä tietokoneen kuoren kehomme ylle.

Nancy Tilbury

Studio XO

Tulevaisuuden muotia

Studio XO -malleissa on erilaisia ominaisuuksia, kuten valoja ja kuplakoneita

Huippuluokan tekniikkaa

Kun ajattelemme puettavaa tekniikkaa, ajattelemme usein kelloja ja vastaavia päälle puettavia varusteita. Mielessämme ei käy Nancy Tilbury. Hän on suunnitellut innovatiivisia Studio XO -malleja, jotka ovat valloittaneet joitakin tunnettuja artisteja kuten Black Eyed Peasin. Myös Lady Gaga on huomannut Studio XO:n, se kuuluukin nyt oleellisena osana Lady Gagan luovaan tekniseen TechHaus -yritykseen.

Täydellisesti hallittua muotia

Studio XO:n tavoitteena on vähentää vaatekaappisi sisältöä kehittämällä tulevaisuuden vaatteita, jotka muuttavat muotoa, leikkausta ja väriä mieltymyksien ja trendien mukaan. Se voi mahdollistaa myös muotisisällön saamisen digitaalisesti ja soittolistojen luomisen digitaalisten viihdealustojen tapaan.

Ennemmin tai myöhemmin tulet huomaamaan sensoreita yhä useammassa vaatteessa

Matt Hymer

Adidas

Suunniteltua huipputehoa

Ammattijoukkueet kuten AC Milan, Chelsea FC ja New Zealand All Blacks testaavat Adidaksen MiCoach Team Elite System -nimistä uutta, tekniikan viimeisintä askelta, joka mittaa kentällä pelaajien dataa reaaliajassa. Jo vuodesta 2010 lähtien Adidas on työskennellyt itsenäisessä tutkimuskeskuksessaan (the Innovation Lab) löytääkseen uusia tapoja integroida teknologia heidän urheiluvarusteisiinsa. Team Eliten avulla Adidas on määritellyt uudelleen urheiluvarusteiden tulevaisuuden mullistavalla ratkaisullaan, suorituskykyvaatetuksellaan.

Puettavaa teknologiaa

Kuvittele käyttäväsi vaatteita, jotka ovat yhtä älykkäitä kuin mobiililaitteemme. MiCoach -järjestelmä tarkkailee pelaajien kehon toimintaa suoraan vaatteen aluskerrokseen yhdistetyn tekstiilijohdon avulla. Johdon pienet sensorit ovat yhdistetty järjestelmän keskusyksikköön tai kennoon. Ne mittaavat sykettä, voimaa, nopeutta, kiihtyvyyttä ja terveydentilaa harjoitusjaksojen aikana.

Nopea reagointi

MiCoachin avulla voidaan tarkkailla pelaajan suorituskykyä kätevän sovelluksen avulla

Tutustu The Next Blackiin

Tutustu suunnittelijoihin, kehittäjiin ja johtajiin, jotka haastavat vaateteollisuuden valmistusprosessit ja vaikuttavat vaatteiden hoitotapoihimme. The Next Black ei kerro tämän hetkisistä uutuuksista, vaan keskittyy tulevaisuuteen.

Nainen istuu Whyredin vaatteissa AEG:n pesukoneen ja kuivausrummun päällä

ÄÄRIMMÄINEN TESTI!

Halusimme todistaa, että tuotteemme pystyvät pesemään ja kuivaamaan arimmatkin vaatteet. Siksi Whyred suostui pesemään uusimman silkki- ja villamallistonsa, vain muutamaa tuntia ennen niiden esittelyä catwalkilla ensimmäisen kerran!