Osto-opas

Löydä sinulle sopiva liesituuletin

Moderni, seinään kiinnitettävä liesituuletin

TYYLI

Liesituulettimia on kaikenkokoisia ja -näköisiä. Valitse näyttävä, klassinen tai lähes huomaamaton laite oman makusi ja tarpeesi mukaan.

Saarekeliesituuletin – Luonnollinen valinta, jos keittiösi keskiössä on saareke. Saareketuulettimet kiinnitetään kattoon.

Seinään kiinnitettävä liesituuletin – Oli se sitten modernin litteä tai perinteinen savupiippumalli, näitä liesituulettimiä löytyy kaikenkokoisina, ja ne asennetaan seinälle.

Integroitu liesituuletin – Integroitava liesituuletin voidaan piilottaa keittiön kaapiston sisään tai työtasoon.

Ulosvedettävä liesituuletin – Säästä tilaa ja vedä liesituuletin esille vain tarvittaessa. Kun et käytä sitä, se on kätevästi piilossa keittiön kaapiston alla.

Vinkki: Tarkista, kuinka paljon tilaa on hyvä jättää keittotason ja liesituulettimen väliin ennen sen asentamista.

AEG:n integroitava liesituuletin kaapiston alla

ILMANKIERTO

Onko sinulla ulosvievä tuuletusaukko?

Kyllä - Hormiin liitettävät liesituulettimet käyttävät ulosvievää tuuletusaukkoa ilman poistamiseksi. Ilmakanavan pituus, mutkikkuus ja materiaalityyppi vaikuttavat ilmavirtaan.

Ei - Huoneilmaan palauttavat liesituulettimet eivät vaadi ulosvievää tuuletusaukkoa. Ne johtavat ilman suodattimien läpi poistaen hajut ja hiukkaset, ennen kuin ilma kiertää takaisin keittiöön.

Vinkki: Käynnistä liesituuletin jo ennen ruoanlaiton aloittamista, jotta ilmavirta on alkanut kiertää kunnolla ja hajujen ja höyryjen poisto toimii tehokkaasti ruoanlaiton aikana.

Tyylikäs, hiljainen ja nopeasti reagoiva

AEG:n Matt Black -sarja tuo yhteen vuosien materiaalikehittelyn tuloksen – eksklusiivisen huippuluokan keittiölaitteiden malliston. Tyylikäs musta mattapinta ei ainoastaan näytä hyvältä, vaan sen tahroja ja sormenjälkiä hylkivä sekä helposti puhdistettava pinta on myös käytännöllinen keittiössä.

Liesituulettimemme mattamustalla pinnoitteella miellyttävät esteettisesti, herättämättä kuitenkaan liikaa huomiota. Ne raikastavat ilmaa hiljaa ja tehokkaasti samalla kun valmistat päivän aterioita.

Tutustu mattamustaan liesituulettimeen
Lihaa paistumassa

TEHOKAS TUULETIN

Jos valmistat paljon mausteisia ja aromaattisia ruokia tai jos keittiösi on suuri, tarvitset tehokkaamman liesituulettimen. Tuuletin ei ainoastaan poista voimakkaita hajuja, vaan estää myös rasvaa kerääntymästä keittiön pinnoille ja seinille.

LIESITUULETTIMEN TEHON LASKEMINEN

Kun valitset eritehoisten liesituuletinten väliltä omaan keittiöösi sopivan mallin, on hyvä tietää keittiöön tarvittavan liesituulettimen minimi- ja maksimiteho. Laske ne näiden askeleiden avulla:

1. Mittaa keittiösi leveys, korkeus ja syvyys.
2. Kerro luvut toisillaan: leveys x korkeus x syvyys = keittiön tilavuus kuutiometreinä. 
3. Keittiön tilavuus x 6 = liesituulettimen minimiteho (6 ilmankiertoa tunnissa kevyeen ruoanlaittoon, esimerkiksi haudutukseen).
4. Keittiön tilavuus  x 12 = liesituulettimen maksimiteho (12 ilmankiertoa tunnissa öljyllä paistamiseen).

ÄÄNITASO

Jos haluat luoda mahdollisimman rauhallisen tunnelman ruoanlaittohetkeen, kannattaa valita liesituuletin alhaisella äänitasolla. AEG:n liesituulettimet ovat äänitasoltaan 40 ja 70 dB:n välillä. Vertailun vuoksi on hyvä tietää, että kuiskaus on noin 40dB ja normaali puhe on yleensä 60 ja 70 dB:n välillä.

Hormiin liitettävissä liesituulettimissa poistokanavan suunnittelu vaikuttaa äänitasoon. Vähennä mutkien määrää ja valitse äänitasoa vähentäviä materiaaleja hiljaisempaa lopputulosta varten.

SUODATTIMET & PUHDISTUS

Kaikissa liesituulettimissa on rasvasuodatin, joka poistaa ruokahiukkasia ilmasta. Riippuen suodattimen tyypistä, se täytyy vaihtaa tai pestä säännöllisesti. Kestävät, metalliset rasvasuodattimet voi liottaa ja puhdistaa käsin tai astianpesukoneessa 60-70-asteisessa ohjelmassa.

Huoneilmaan palauttavien liesituulettimien hajuja poistava aktiivihiilisuodatin tulee puhdistaa tai vaihtaa suunnilleen neljän kuukaiden välein. Osa aktiivihiilisuodattimista on pestäviä.

VALITSE SINULLE SOPIVA LAITE

AEG:n liesituulettimissa yhdistyvät tehokas ilmavirtaus, alhainen äänitaso ja tyylikäs muotoilu. Löydä täydellinen liesituuletin valikoimastamme.

Pastan valmistusta AEG-keittiössä

Hienovarainen tai näyttävä. Sinä päätät.

Kaikki liesituulettimemme poistavat höyryä ja ruoanhajua tehokkaasti, mutta siihen niiden yhtäläisyydet oikeastaan loppuvatkin. Valitse tuuletin juuri sinun makuusi – kenties rohkean näyttävä Skylight-liesituuletin keittiön keskipisteeksi tai lähes huomaamaton Discreet-malli, joka sulautuu saumattomasti keittiöösi.

Luo täydellinen ilmapiiri keittiöön

Luo täydellinen ilmapiiri

Mausta ruokiasi mielesi mukaan ja nauti luovuudesta ruoanlaitossa. Saat täydellisen ilmapiirin ruoanlaittohetkeesi SilenceTech-teknologiamme ansiosta. LED-valot luovat miellyttävän valaistuksen samalla kun tuuletin raikastaa ilman lähes huomaamattoman hiljaisesti.

Raikkaampi keittiö, hands-free

Kun ruoanlaitto vie kaiken huomiosi, Hands-free-liesituulettimemme toimivat intuitiivisesti pitäen keittiössä puhtaana ja raikkaana. Hob2Hood-toiminto reagoi höyryäviin vesikattiloihin ja tiriseviin pannuihin käynnistäen liesituulettimen ja automaattisesti säätäen tehotason sopivaksi kunkin aterian valmistukseen. Tehokas moottori poistaa höyryt heti kun ne ilmestyvät.

Pannussa valmistuvia merenherkkuja

Luotettavaa suorituskykyä

Tehokkaiden liesituulettimiemme ansiosta voi aina nauttia puhtaasta ja raikkaasta ilmasta kokkaillessasi. Suodattimet varmistavat, että rasva ei jää kiinni laitteeseen, jolloin se on helpompi puhdistaa. Pahat hajut poistuvat myös vaivattomasti.

Liesituuletin poistaa ylimääräiset höyryt
Laaja valikoima

Laajan valikoimamme ansiosta juuri sinulle sopivan Hob2Hood-yhidstelmän löytäminen on helppoa.

Tyylikäs AEG -liesituuletin

Sinun keittiösi, sinun tyylisi

Nauti vaivattomasta Hob2Hood-tekniikasta liesituulettimen tyylistä tinkimättä. AEG:lla on laaja valikoima yhdistettäviä keittotasoja ja liesituulettimia, joten löydät varmasti juuri sinun tarpeisiisi sekä keittiösi tyyliin sopivan yhdistelmän. Ei kompromisseja tehokkuudessa tai tyylikkyydessä.

Ruuanlaittoa ComboHob-keittotasolla

Joustavuutta keittiön suunnitteluun

AEG:n ComboHob-induktiotaso ei vaadi perinteistä liesituuletinta asennettavaksi sen yläpuolelle, sillä yhdistelmätasoon on integroitu liesituuletin. Vihdoin voit suunnitella haluamasi keittiön – liesituulettimella tai ilman.

AEG-liesituulettimen suodattimet

Lisää liesituulettimen suodattimista

Liesituulettimen suodattimia tulisi huoltaa, jotta keittiösi pysyy raikkaana ympäri vuoden. Rasvasuodattimet vangitsevat ruokahiukkasia jättäen ilman sekä keittiön pinnat puhtaiksi. Aktiivihiilisuodattimet taas ovat parhaita hajujen vangitsijoita ja poistajia. Joissain liesituulettimissa on kestosuodattimet, jotka voi puhdistaa ja käyttää uudelleen, kun taas toiset käyttävät kertakäyttöisiä suodattimia. Valitsitpa sitten millaisen liesituulettimen tahansa, muista puhdistaa tai vaihtaa suodatin säännöllisesti.