x

Voimme auttaa sinua hoitamaan vaatteitasi paremmin

Vaatteet ovat paljon muutakin kuin yhteen ommeltuja kappaleita. Ne sisältävät muistoja ja ne kertovat paljon meistä. Siitä huolimatta 80 % omistamistamme vaatteista jää käyttämättä. Hoitamalla vaatteitamme paremmin voimme muuttaa kulutuskulttuuriamme ja luoda uusia muistoja suosikkivaatteisiimme.

MIKSI HOITAMINEN ON TÄRKEÄÄ?

Vaatteesi muistuttavat sinua eri hetkistä ja tilanteista, mutta jos niiden kunto heikkenee, ne jäävät vaatekaappisi taka-alalle. Sen ei tarvitse olla enää niin. Voit hoitaa vaatteitasi monilla ei tavoilla ja siihen on lukemattomia hyviä syitä - esimerkiksi muistojen säilyttäminen ja ympäristön suojeleminen.

Purppuranväriseen paitaan pukeutunut nainen

Säilytä muistosi

Jotkin suosikkivaatteesi tuntuvat sopivan päällesi täydellisesti. Ne ovat olleet mukanasi hyvinä aikoina ja ne tuovat mieleen yhteiset kokemukset. Varmista, että muistosi säilyvät hoitamalla vaatteitasi oikeaoppisesti. Näin voit jatkaa suosikkivaatteidesi käyttöä kerta toisensa jälkeen, jotta voisiti luoda uusia jännittäviä muistoja.

Purppuranvärinen silkkitoppi yhdistettynä koruihin
Kuva sileästä ja puhtaalle tuoksuvasta punaisesta silkkivaatteesta

Herätä aistisi

Muullakin kuin vaatteiden ulkonäöllä on väliä, kun päätät mitä laitat päällesi. Tutkimusten mukaan se koskee kaikkia aisteja - tuntoaistista hajuaistiin. Vaatteiden raikas tuoksu on tärkeää ja se miltä vaatteet tuntuvat niitä koskettaessa. Jatka siis vaatteidesi käyttöä kaikkien aistiesi voimalla. Modernilla kuivaavalla pesukoneella voit raikastaa pyykkisi nopeasti pesemällä ja kuivaamalla ne yhdellä ohjelmalla.

Ostoksia laatikoissa

Tapojen muuttaminen

Vaatteilla on suuret ympäristövaikutukset. Oikeaoppisella vaatteiden hoidolla voimme kuitenkin vähentää ympäristöhaittoja. Oikean tekniikan avulla voit jatkaa vaatteidesi käyttöä uusien vaatteiden hankkimisen sijaan. Paras kuivausrumpumme kuivaa jopa villa- ja silkkivaatteet - pidentäen arkalaatuisimpien tekstiiliesi käyttöikää. Pidennä vaatteidesi käyttöikää 9 kuukaudella ja vähennä hiilidioksidipäästöjä ja vesijalanjälkeä 20-30 %:lla.

Vasta pestyyn silkkipaitaan pukeutunut nainen
AbsoluteCare®-järjestelmä

Voit nyt hoitaa arkalaatuisia vaatteitasi kotona pesulan sijaan

AEG 8000 -sarjan kuivausrumpu

SILKKIPAIDAN SUOJA

Arkalaatuisten vaatteiden hellävarainen hoito, joka vastaa tasaisella alustalla kuivausta. Voit nyt kuivata 100 %:n silkkipaitasi turvallisesti säilyttäen sen laadun, muodon ja pehmeyden – vähemmän ryppyjä tavalliseen kuivaukseen verrattuna. Se on nyt mahdollista AbsoluteCare System® -tekniikkaa käyttävillä 8000-sarjan kuivausrummuillamme.

Sinistä puuvillaa ja yllä 30 asteen pesumerkki

Säästät rahaa

Modernit pesukoneet tarjoavat loistavat tulokset alhaisissa lämpötiloissa. Täten säästät käyttökuluissa, suojelet ympäristöä ja pidennät vaatteidesi käyttöikää. Moderni pesukone voi säästää jopa 80 % energiaa viisi vuotta vanhaan koneeseen verrattuna. Sijoita siis nykyaikaiseen tekniikkaan ja säästä käyttökuluissa pesemällä 30 asteessa.

Vasta pestyyn punaiseen silkkipaitaan pukeutunut nainen
ÖKOMix-TEKNIIKKA

Ainutkertainen pesuaineen ja huuhteluaineen sekoitus veteen tasaisia lopputuloksia varten

AEG 8000 -sarjan pesukone

KAULUSPAITOJEN HELLÄVARAINEN SUOJA

Arkalaatuiset vaatteet edellyttävät hellävaraista käsittelyä säilyäkseen uudenveroisina, käytitpä niitä sitten miten usein tahansa. ÖKOMix-tekniikkaa käyttävät pitkälle kehittyneet 8000-sarjan pesukoneemme pesevät vaatteesi kirkkaan puhtaiksi jopa alhaisissa lämpötiloissa. Ensiluokkaisen suojan ansiosta vaatteesi säilyvät uudenveroisina pitempään.

VAATTEIDEN HOIDON ELINKAARI

Pienillä muutoksilla on suuri merkitys vaatteiden säilymisen kannalta. Kulutamme vaatteita entistä nopeammin. Vaikka haluaisimmekin käyttää vaatteitamme yhtä pitkään kuin isovanhempamme, se ei kuitenkaan tarkoita, että meidän tulisi käyttää vanhoja menetelmiä. Voimme pidentää vaatteidemme käyttöikää vuosilla tekemällä parempia hankintoja, pesemällä vaatteet oikeaoppisesti ja hyödyntämällä uutta tekniikkaa.

Se alkaa liikkeessä

Sininen puuvillatekstiili

Varmista korkea laatu

Vaatteet kestävät pitempään, kun ne ovat valmistettu ammattitaitoisesti. Hyvä laatu maksaa enemmän, mutta saat mitä maksat. Pyri hankkimaan luonnollisista, kestävistä tekstiileistä valmistettuja vaatteita, kuten puuvilla- ja villavaatteita. Varmista, ettei silmukoissa tai saumoissa ole poimuja tai epäsäännöllisyyksiä. Tarkista myös napit irtonaisten lankojen varalta. Korkealaatuiset vaatteet kestävät pitkään. Kun vaatteesta löytyy huolimattomia saumoja, jätä se kaupan hyllyyn.

Vesiastia, johon on lisätty vahingollisia kemikaaleja

VALITSE ORGAANINEN VAIHTOEHTO

Voit minimoida vaatteidesi ympäristövaikutukset heti astuessasi vaatekauppaan. Yksi kilo tekstiilejä edellyttää keskimäärin yhtä kiloa kemikaaleja. Pyri hankkimaan orgaanisista tekstiileistä ja uusiutuvista tai kierrätettävistä materiaaleista valmistettuja vaatteita. Elokuvamme Next Black antaa lisätietoa tekstiiliteollisuuden kestävästä kehityksestä.

Eniten vaatteiden käyttöikään ja niiden aiheuttamiin ympäristöhaittoihin vaikuttaa tapa, jolla käsittelemme vaatteita niiden hankkimisen jälkeen vaikuttaa. Vaatteita voidaan hoitaa kuitenkin hellävaraisesti ja ympäristöystävällisesti.

Pese vähemmän, hoida paremmin

Vain muutamat tekstiilityypit vaativat pesun jokaisen käyttökerran jälkeen. Liiallinen pesu on haitallista niin ympäristölle kuin vaatteillesi. Odota, kunnes saat koneen täyteen pyykkiä. Säästät energiaa ja vettä, kun peset täysiä koneellisia harvemmin - OptiSense-tekniikkamme tavoin. Se säätää ohjelman keston ja energiankulutuksen täyttömäärän mukaan. Täten vältät liiallisen pesun ja voit hyödyntää koneidemme tehokkaimman pyykinhoidon.

Vasta pesty musta ja punainen tekstiili
SOFTWATER-TEKNIIKKA

Perusteellinen 60 asteen puhtaus 30 asteessa.

AEG 9000 -sarjan pesukone

EI VÄRIEN HAALISTUMISTA, PESU TOISENSA JÄLKEEN

Pitempään säilyvä täydellinen pehmeys ja kirkkaat värit. AEG 9000 -sarjan pesukoneiden uraauurtava SoftWater-tekniikka poistaa vedestä tekstiileille haitalliset epäpuhtaudet. Pesuaineiden teho maksimoidaan jopa alhaisissa lämpötiloissa, kun epäpuhtaudet poistetaan ennen veden syöttämistä rumpuun. Hellävarainen hoito tehosta tinkimättä.

Vaativaa pyykinhoitoa helposti

 • Tummalla taustalla oleva punainen silkkivaate
  Arkalaatuisten tekstiilien pesuaine

  Käytä erikoispesuainetta, joka ei sisällä proteiinipohjaisia entsyymejä. Ne voivat vahingoittaa villa- ja silkkivaatteita.

 • Punaisen tekstiilin käsinpesu
  Nopea tahrojenpoisto

  Liota tahraa kylmässä vedessä mahdollisimman pian, jotta se ei piintyisi kankaaseen.

 • Kirkkaan punainen paita
  Pitkään säilyvät kirkkaat värit

  Valkaisuainetta sisältämättömät pesuaineet sopivat parhaiten värilliseen pyykkiin. Säilytä valkopyykit kirkkaan valkoisina valkaisuaineeseen pohjautuvilla pesujauheilla.

PROSTEAM-TEKNIIKKA

Jopa 30 % vähemmän ryppyjä ja raikkaat vaatteet nopeasti

AEG 7000 -sarjan pesukone

KAULUSPAITOJEN HELLÄVARAINEN SUOJA

Säilyttää tekstiilien ensiluokkaisen laadun helposti joka päivä. Kun haluat käyttää vähemmän aikaa silittämiseen, 7000-sarjan ProSteam -tekniikkaa käyttävien koneiden avulla voit lisätä pesuohjelmaan höyryä tai suorittaa erillisen kuivapesun höyryä käyttäen. Lyhyet ja hellävaraiset höyryohjelmat poistavat hajut ja vähentävät kuivien tekstiilien ryppyjä turvallisesti.

Silkkiin, villaan ja ulkoiluvaatteisiin pukeutuneita malleja

MUKAUTETTUA KUIVAUSTA

Kuivausrumpujen innovaatio mahdollistaa mahdottoman. AbsoluteCare®-järjestelmää käyttävät AEG 8000-sarjan koneet suojaavat tekstiilejä paremmin kuin koskaan ennen. Rummun liikkeen ja lämpötilan tarkka hallinta mahdollistaa tekstiilien hellävaraisen kuivauksen, jotta ne säilyisivät uudenveroisina pitempään. Täydellinen kuitujen suoja, olivatpa kyseessä sitten villa-, silkki- tai tekniset ulkoiluvaatteet.

Vähennä, käytä uudelleen, kierrätä

Jopa 95 % pois heittämistämme vaatteista voidaan käyttää uudelleen tai kierrättää. Tekstiiliesi viimeisen käyttövaiheen ei tarvitse olla viimeinen. Jos se on hyväkuntoinen, lahjoita se hyväntekeväisyyteen. Käytä se uudelleen sen elinkaaren pidentämiseksi. Tai palauta se luontoon viemällä se kierrätyskeskukseen. Kierrätys vähentää jätettä ja säästää energiaa ja vettä. Ympäristöstä välittäminen on aina trendikästä.

HAASTETTAVAT HOITO-OHJEMERKINNÄT

Tekniikan kehittyessä myös pyykinhoitomenetelmät muuttuvat. Siitä huolimatta pesemme ja kuivaamme edelleen vaatteita kuin ennen aikaan. Tämä aiheuttaa ympäristöhaittoja ja vahingoittaa vaatteitamme. Haastamme useita hoito-ohjemerkintöjä, koska ne eivät ole enää nykypäivää. Seuraavaksi annamme pyykinhoito-ohjeita hellävaraisimpaan pesuun ja kuivaukseen.

NYKYAIKAISTEN HOITO-OHJEIDEN VARMUUS

Vesiastiassa likoavat vaatteet

30 astetta tarkoittaa nykyään 40 astetta

Lämpötilamerkinnät eivät ole suosituksia, vaan maksimiarvoja. Useimmiten pyykit voi pestä alhaisemmassa lämpötilassa. Täten voit suojata pyykkien värit ja kuidut sekä säästää käyttökuluissa. ÖKOMix-pesukoneemme hoitaa pyykkejä erinomaisesti 30 asteessa. Pesuaine liukenee nopeammin patentoidun esisekoitustekniikan ansiosta niin, että se toimii alhaisemmassa lämpötilassa.

Vasta pestyyn mustaan mekkoon pukeutunut nainen

TURVALLINEN JA HELLÄVARAINEN HOITO

Säilytä vaatteidesi värit, muodot ja pehmeys pesu toisensa jälkeen. AEG 9000 -sarjan pesukoneiden ioninvaihtoon pohjautuva suodatusjärjestelmä on ainutlaatuinen. Tämä SoftWater -tekniikka poistaa epäpuhtaudet vedestä ennen veden syöttämistä rumpuun, jolloin pesuaineiden 60 asteen teho voidaan saavuttaa 30 asteessa. Ympäristöystävällisempi ja tekstiileille hellävaraisempi. 

Woolmark-sertifiointi

Woolmark on sertifioinut koneemme käsittelemään jopa käsinpestävät villavaatteet

Woolmark Green -hoitomerkintä

Unohda käsinpesu

Unohda aikaisemmat ohjeet. Käsinpesu ei ole hellävaraisin tapa pestä arkalaatuisia pyykkejä. Se vie aikaa, kuluttaa vettä ja kuormittaa kuituja enemmän kuin luuletkaan. Villa- ja silkkiohjelmia tarjoavat nykyaikaiset koneet käsittelevät arkalaatuiset pyykit hellävaraisesti ainutkertaisen rummun kierron ja alhaisimman lämpötilan ansiosta.

Unohda kuivapesu

Kemikaaleja käyttävät kuivapesut ovat kalliita ja haitallisia sekä ympäristölle että vaatteillesi. Voit nyt unohtaa kuivapesun. Nykyaikaiset pesukoneet ja kuivausrummut ovat niin hellävaraisia, että voit käsitellä niillä kuivapestävät tekstiilit käyttämättä lainkaan kemikaaleja. Tämä koskee myös AEG:n Woolmark-hyväksynnän saaneita kuivaavia pesukoneita. Ne voivat pestä ja kuivata vaatteesi turvallisesti huomattavasti alhaisemmassa lämpötilassa - käsinpestävät tekstiilit mukaan lukien.

ÖKOKombi Plus

Markkinoiden ensimmäinen kuivaava pesukone, joka on saanut Woolmark Blue -sertifioinnin

Woolmark Blue -hoitomerkintä

Tehokkuus kohtaa suorituskyvyn

Säästä tilaa, aikaa ja energiaa ÖKOKombi Plus -koneella. Se yhdistää ensiluokkaisen pesu- ja kuivaustekniikan, jotta voit pestä ja kuivata arkalaatuisimmatkin pyykit, kuten villavaatteet. Kaikki tämä kuluttaen jopa 40 % vähemmän energiaa ja vettä vastaaviin koneisiin nähden, jotta varmistaisit parhaimman hoidon pyykeillesi.

Nainen istuu Whyredin vaatteissa AEG:n pesukoneen ja kuivausrummun päällä

ÄÄRIMMÄINEN TESTI!

Halusimme todistaa, että tuotteemme pystyvät pesemään ja kuivaamaan arimmatkin vaatteet. Siksi Whyred suostui pesemään uusimman silkki- ja villamallistonsa, vain muutamaa tuntia ennen niiden esittelyä catwalkilla ensimmäisen kerran!

Adidaksen älyvaatteiden laboratorio mannekiinilla

Haluatko tietää mitä tapahtuu tulevaisuudessa?

Dokumenttielokuva The Next Black kertoo tulevaisuudesta. Olemme tarkastelleet tulevia pyykinhoitotarpeita kristallipalloon katsomalla. Teimme sen yhteistyössä suunnittelijoiden ja johtavien muotinimien, kuten Adidaksen ja Patagonian, kanssa. Tutustu vaateteollisuuden pyykinhoidon tulevaisuuteen.

Nyt tiedät parhaan tavan hoitaa vaatteitasi. Suosikkivaatteesi ansaitsevat parhaan käsittelyn, koska ne ovat muutakin kuin kangaspalasia. Ne kertovat muille oman tarinasi. Voit säästää vaatteitasi ja ympäristöä pesemällä ja kuivaamalla ne nykyaikaisissa pyykinhoitolaitteissa.