Osto-opas

Löydä paras uuni sinun kotiisi

Ruokaa AEG:n uunissa

Koko ja sijainti

Aloita mittaamalla käytössäsi oleva tila siellä, mihin haluat sijoittaa uunin. Kaikki uunimme vaativat vähintään 60 cm leveydeltään, mutta niiden korkeus vaihtelee jonkin verran. Tee valinta seuraavien korkeusmittojen perusteella:

60 cm - Tämänkokoiseen tilaan mahtuu standardikokoinen uuni

45 cm - Kompaktiuuni sopii loistavasti pieneen tilaan

Vinkki: Säästä tilaa tekemättä kompromissia toimintojen suhteen. Pieni ja kompakti mikroaaltouuni kypsentää, grillaa, lämmittää ja sulattaa kaikenlaisia ruokia samanlaisin lopputuloksin kuin suurempi uuni.

Herkkuja uunissa usealla tasolla

Uunin tilavuus

Jos asut suuremmassa kotitaloudessa tai valmistat usein illallisia sukulaisille tai ystäville, sinun kannattaa valita suuri uuni, joka voi kypsentää suuret padalliset ruokaa kerralla. Uunin tilavuus mitataan litroina.

70+ litraa - Ihanteellinen suurille, vähintään neljän hengen kotitalouksille.

40-70 litraa - Pieni kompaktiuuni on sopiva mökille tai pieniin kotitalouksiin. Se toimii loistavasti lisäyksenä standardikokoiselle uunille suuremmissa kotitalouksissa, jos keittiössä on joustavasti tilaa.

Vinkki: Hyödynnä kaikki uunin tasot jos haluat valmistaa useita ruokalajeja samanaikaisesti.

Lihaa vakuumipakkauksessa

Miten sinä mieluiten laitat ruokaa?

Höyry - Höyryuunit vievät ruuanlaiton uudelle tasolle. Lämpö tekee ruuan pinnasta ruskean ja rapean samalla kun höyry säilyttää maut ja mehukkuuden. Höyryn avulla valmistat siis herkullisia liha-, kala- ja vihannesruokalajeja, puhumattakaan kaikista ihanista jälkiruuista.

Grillaus - Uuni, jossa on grillitoiminto tuo paljon lisämahdollisuuksia ruuanlaittoon. Se on rapean pinnan salaisuus.

Leivonta - Lämmön tasaisen jakautumisen ansiosta kiertoilmauuni toimii erinomaisesti kakkujen ja piiraiden valmistamiseen.

Vaikea päättää? – Meiltä löytyy uuneja, joissa on kaikki yllämainitut toiminnot.

Vihannekset valmistumassa AEG:n uunissa

Uunin puhdistus

Uunia ei aina tarvitse pestä vain kemikaaleilla ja pesuaineilla.

Itsepuhdistavat uunit - Pyrolyysiuuni lämpeää lähes 500 asteeseen jolloin lika muuttuu tuhkaksi ja on siten helppo pyyhkiä pois uunista siivousliinan avulla.

Katalyyttinen pinta - Katalyyttinen pinta sitoo itseensä rasvaa ja likaa. Se aktivoituu 220 asteen lämpötilassa, jolloin rasva hapettuu ja pinta puhdistuu.

Vinkki: Sormenjälkiä hylkivät pinnat on helpompi pitää puhtaana kaikenlaisista tahroista.

Huipputekniikkaa ja tyylikkyyttä

AEG:n Matt Black -sarja tuo yhteen vuosien materiaalikehittelyn tuloksen – eksklusiivisen huippuluokan keittiölaitteiden malliston. Tyylikäs musta mattapinta ei ainoastaan näytä hyvältä, vaan sen tahroja ja sormenjälkiä hylkivä sekä helposti puhdistettava pinta on myös käytännöllinen keittiössä.

Matt Black -uuneissa on käytetty uusinta teknologiaa huipputulosten takaamiseksi – intuitiivinen Command Wheel -ohjauspyörä, kauko-ohjaus älypuhelimella sekä Steamify®-toiminto höyryttämistä varten helpottavat ruuanlaittoa. 

Tutustu Matt Black -uuniin
Ruokaa paistumassa uunissa

Höyryuuni

Valmista ruokaa höyryn avulla huippukokkien tapaan. Höyryuuni tuo esiin ruokien maut ja koostumuksen luoden samalla rapean pinnan. Itse leivottu leipä kohoaa paremmin, kanasta tulee mureampi, vihannekset säilyttävät kauniit värinsä ja SousVide-toiminto vie sinut uusien kulinaaristen elämysten äärelle.

VALITSE SINULLE SOPIVA LAITE

Valmistat sitten illallisia kahdelle tai tarjoat suurelle ystäväporukalle aterioita pöydät notkuen, AEG:lta löydät juuri sinun tarpeisiisi sopivan uunin. Meiltä löydät erillisuunit, höyryuunit ja kompaktiuunit kaikenlaisiin koteihin.

 • SousVide-ikoni
  SousVide-toiminto

  Nyt voit hyödyntää ammattikokkien käyttämää SousVide-tekniikkaa luodaksesi maukkaampia, mureampia ja täydellisesti valmistettuja ruokalajeja.

 • Steamify-ikoni
  Steamify®

  Riittää, että uunin lämpötila säädetään halutulle korkeudelle, ja uuni osaa valita oikean höyrytason. Voit siis helposti laittaa ruokaa höyryn avulla ja nauttia sen herkullisista tuloksista.

 • Cookview-ikoni
  CookView®

  CookView®-kameran avulla tarkkailet ja seuraat ruuan valmistumista uunissa suoraan älypuhelimestasi.

SOUSVIDE - RUUANLAITON VALLANKUMOUS

Kun valitset SousVide-toiminnolla varustetun uunin, voit kasvattaa repertuaariasi ruokalajeilla, joiden valmistaminen ei ole mahdollista tavallisella uunilla. Vakuumi sinetöi ja säilyttää maut, tuoksut sekä ravintoaineet – sen jälkeen ruoka valmistuu herkulliseksi höyryn avulla.

Miksi valmistaa ruokaa SousVideä hyödyntäen?

SousVide on ravintoloiden keittiöistä lähtöisin oleva tekniikka, jossa ruoka kypsennetään tasaisena pidetyssä alhaisessa lämpötilassa. Tämä tarkkuus tekee mausta täydellisen, ja tulokset on helppo luoda aina vaan uudestaan. Myös ylikypsennyksen riski on olematon.

9000 SteamPro Steamify®-toiminnolla

Saavuta ammattimaisia tuloksia kotona

Luo ammattitasoisia ruokalajeja kotona 9000 SteamPro Steamify® -uunin avulla. Voit valita haluatko käyttää höyryä vai lämpöä ruuan valmistamiseen, vai kenties molempia. Myös SousVide on käytössäsi. Saat mehukkaat tulokset varmuudella Steamify®-toiminnon ansiosta.

Höyry – uusi vakio keittiössä

Steamify®-toiminnolla varustettu uunimme 9000-sarjasta avaa oven höyryllä valmistettujen ruokien kulinaaristen elämysten maailmaan. Höyrytoiminnolla voit höyryttää kalaa ja vihanneksia tai paahtaa lihaa ja leipoa leipää.

Katso Steamify®-uuni

Tarkkaile jokaisen aterian valmistumista

9000 CookView® on WiFi- ja älylaiteyhdistettävä uuni sisäänrakennetulla kameralla. My AEG Kitchen -sovelluksen avulla tarkkailet ruuan valmistusta suoraan älypuhelimen ruudulta, ja voit myös säädellä uunin lämpötilaa ja ajastusta suoraan puhelimestasi.

Katso CookView®-uuni

MIKSI AJATELLA ASTEITA

SteamPro-uunin ohjauspyörän ansiosta tilaat annoksia kuin ravintolassa. Rare, medium vai well done? Nauti täydellisesti valmistetuista ruokalajeista ilman, että sinun tarvitsee miettiä paistolämpötilaa. Miksi tyytyä uuniin, joka ei täytä vaatimuksiasi.

Tutustu SteamProhon
 • Steamify-ikoni
  Steamify®

  Riittää, että uunin lämpötila säädetään halutulle korkeudelle, ja uuni osaa valita oikean höyrytason. Voit siis helposti laittaa ruokaa höyryn avulla ja nauttia sen herkullisista tuloksista.

 • Assisted cooking -ikoni
  Avustettu ruuanlaitto

  AssistedCooking auttaa sinua saavuttamaan juuri oikean maun sekä makeita että suolaisia ruokalajeja valmistaessa. Se on kuin digitaalinen apukokki – ilmoita vain mitä ruokaa aiot valmistaa, ja se valitsee juuri oikeat asetukset, jotta ruokasi kypsentyy täydellisesti.

 • Älykäs keittiö -ikoni
  Älykästä ruuanlaittoa

  Säätele uunin toimintoja ja vastaanota juuri sinun ruuanlaittotottumuksiisi sopivia vinkkejä My AEG Kitchen -sovelluksen avulla. Se on helppo tapa rikastuttaa ruuanlaittokokemustasi ja saada kaikki ilo irti uunistasi.

Kuinka paljon höyryä tarvitaan?

Pieni määrä höyryä tekee lihasta mureaa ja tuo makua sen pintaan. Hellävaraisesti käsiteltävät ruokalajit, kuten kermainen paahtovanukas, tarvitsevat enemmän höyryä, kun taas pelkästään höyryllä valmistaminen sopii kalalle, riisille, kuskusille ja vihanneksille.

8000 SteamBoost -uuni Steamify®-toiminnolla

Maksimoi makuelämys

8000 SteamBoost -uuni Steamify®-toiminnolla toimii juuri niin kuin perinteinen uunikin, mutta siinä on lisämausteena höyrytoiminto. Valitse vain haluamasi lämpötila ja Steamify® automaattisesti lisää oikean määrän höyryä. Kuumuus ruskistaa ruuan ja tekee pinnasta sopivan rapean samalla kun höyry lukitsee kosteuden ruokaan. Höyryn avulla saat siis tehtya lihasta, kalasta, kasviksista ja laatikoista – ja jopa jälkiruuista – aina mehukkaita. Höyry on maun salaisuus.

Lisää täydellisen määrän höyryä ruuanlaitossa

8000 SteamBoost -höyryuunissamme Steamify®-tominnolla, on kolme eri kypsennysvaihtoehtoa: lämpö, höyry tai niiden kahden yhdistelmä. Höyrytoimintoja on useita erilaisia, ja niillä kaikilla saat yhtä erinomaisia lopputuloksia.

Katso 8000 SteamBoost -uuni

Täydelliset lopputulokset helposti

Assisted Cooking -toiminto 8000-sarjan uuneissa on ruuanlaittoapusi keittiössä. Sen sisäänrakennettu reseptivalikoima helpottaa ruuanlaittoon valmistautumista ja avustaa myös ruuanlaiton aikana. Sensori mittaa ruuan sisälämpotilan, jotta voit luottaa siihen, että ruoka kypsyy juuri niin kuin pitääkin.

Katso SenseCook-uuni

Enemmän makua vähemmässä ajassa

Mehukas uunissa paistettu kana, kermainen perunagratiini ja mehukas lihapata - kaikki tämä valmistuu nopeammin kuin tavallisessa uunissa. 8000-sarjan CombiQuick-uuni on oikotie uusiin entistä maukkaampiin ruokalajeihin. Uunissa yhdistyvät loistavasti kiertoilma ja mikroaallot, ja yhdessä ne luovat makuelämyksiä jotka saavat veden herahtamaan kielelle – kompaktisti kettiön tilaa säästäen. Ajanpuute ei enää ole este fantastisten makujen kehittelyyn.

Katso CombiQuick-uuni
 • Assisted cooking -ikoni
  Avustettu ruuanlaitto

  AssistedCooking auttaa sinua saavuttamaan juuri oikean maun sekä makeita että suolaisia ruokalajeja valmistaessa. Se on kuin digitaalinen apukokki – ilmoita vain mitä ruokaa aiot valmistaa, ja se valitsee juuri oikeat asetukset, jotta ruokasi kypsentyy täydellisesti.

 • Paistolämpömittari
  Paistolämpömittari

  Voit käyttää uunin mukana tulevaa lämpömittaria joko apukokkina tai ajastimena. Sinä päätät. Paistolämpömittari syötetään ruokaan ja se mittaa tarkkaan ruuan sisälämpötilan.

 • Pyrolyysipuhdistus-logo
  Pyrolyysipuhdistus

  Tarjoten sinulle ihanteellisen, itsenäisen puhdistustominnon, uunimme pyrolyysipuhdistuksella vievät tehokkuuden ja mukavuuden uudelle tasolle. Uuni lämpenee hyvin korkeaan lämpötilaan muuntaen tahrat tuhkaksi, joka on helppo pyyhkiä pois.

Miksi käyttää höyryä?

Höyryn ja lämmön yhdistelmä luo ruokiin täydellisen rapean ja kullanruskean pinnan samalla kun ne paistuvat meheviksi sisältä. Tämä on yksinkertainen ja tehokas tapa saavuttaa uusi ruuanlaiton taso ja nauttia maksimaalisista makuelämyksistä kotona.

7000 SteamCrisp®

Höyry, ruuanlaiton uusi standardi

Vie ruuanlaitto uudelle tasolle 7000 SteamCrisp® -uunin avulla. Lisää vain höyry, ja ruuanlaittoprosessi paranee heti tehden ruokalajeista maukkaampia. Kuumuuden ja höyryn täydellinen tasapaino luo mehukkaita ja rapeita ruokalajeja, aina uudelleen ja uudelleen – jotain, mitä kaikki ruuanlaittajat haluaisivat saavuttaa.

Aina mehukkaita ja herkullisia lopputuloksia

Nosta lempiruokalajisi uudelle tasolle ja koe uusia makuelämyksiä samojen tuttujen ruokien kanssa 7000 SteamCrisp® -uunin ansiosta. Uuni lisää höyryä ruuanlaittoon hellävaraisesti, jotta pihveistä tulee fantastisen mureita ja mehukkaita, ja jotta vihannekset säilyttävät raikkautensa ja värinsä, saaden samalla ihanan rapean ulkokuoren.

Katso SteamCrisp®-uuni

Rare. Medium. Well done. Toiveesi mukaan.

Esittelyssä uusi apukokkisi, 7000 SenseCook® -uuni. Uusi työkalusi tavoitellessasi sitä täydellistä, mehukasta lampaankyljystä tai mureaa lohifileetä. Hyödynnä uunin mukana tulevaa paistolämpömittaria ja säädä uunin lämpötila juuri oikeaksi, jotta saat paistettua ruokasi haluamallasi tavalla – rare, medium tai well done. Ilman että sinun tarvitsee kertaakaan avata uunin luukkua, mureat lihanpalat ja suussasulavat suklaafondantit ovat aina täysin hallinnassasi.

Katso SenseCook®-uuni
 • PlusSteam-ikoni
  PlusSteam-toiminto

  SteamBake-monitoimiuunissa on PlusSteam-painike, joka yhdellä painauksella lisää höyryä leivoksiin ja paistoksiin antaakseen niille kauniin värin ja rapean pinnan. Jotta voit leipoa luottavaisena siitä, että saat aina hyviä tuloksia.

 • Paistolämpömittari
  Paistolämpömittari

  Voit käyttää uunin mukana tulevaa lämpömittaria joko apukokkina tai ajastimena. Sinä päätät. Paistolämpömittari syötetään ruokaan ja se mittaa tarkkaan ruuan sisälämpötilan.

 • Air convection icon
  Kiertoilmavastus

  Kiertoilmavastuksen ansiosta saat aina tasaisesti kypsennettyjä ruokia.

Miksi käyttää höyryä?

Höyryn ja lämmön yhdistelmä luo ruokiin täydellisen rapean ja kullanruskean pinnan samalla kun ne paistuvat meheviksi sisältä. Tämä on yksinkertainen ja tehokas tapa saavuttaa uusi ruuanlaiton taso ja nauttia maksimaalisista makuelämyksistä kotona.

6000 SteamBake

Lisää höyryä valmistaaksesi rapeita ja herkullisia leivonnaisia

6000 SteamBake-uuni lisää höyryä leivontaprosessin alkuvaiheessa. Höyry tekee taikinan pinnasta kostean, jotta se muuttuu kullanruskeaksi ja rapeaksi paistuessaan, kun taas sisältä se säilyy mehukkaana ja pehmeänä. Herkullisten leivonnaisten, piirakoiden ja kakkujen lisäksi saat samalla tekniikalla erinomaisia tuloksia myös esimerkiksi lasagnen tai grillatun kanan kanssa.

Tasainen lopputulos joka kerta

Tasaisten lopputulosten saavuttaminen vaatii tarkkaa lämpötilaa, joka jakautuu tasaisesti koko uuniin. Toisin kuin perinteisissä uuneissa, 6000 SurroundCook® -uunin edistynyt teknologia varmistaa, että valmistamasi ruuat saavat juuri sen määrän lämpöä jonka ne tarvitsevat, tasaisesti ja johdonmukaisesti. Ruuat paistuvat juuri niin kuin pitääkin millä tahansa uunin tasolla, valmistat sitten yhtä tai useampaa ruokaa samanaikaisesti. Ei enää ruokien kääntelyä paistamisen puolessa välissä, vaan vain odotukset ylittäviä tuloksia. Kullanruskeita perunavuokia, rapeita lihavartaita ja meheviä suklaakakkuja. Joka kerta.

Näytä 6000 SurroundCook®