Moules Marinières

Moules Marinières

Tämä ranskalainen klassikko on ehdoton bravuuri, joka näyttää hyvältä ja on nopea ja helppo valmistaa.

Ainekset

2 pientä persiljanippua, 1 valkosipulinkynsi, 2 salottisipiulia, 2 kg simpukoita, 2 laakerinlehteä, 1 timjaminoksa, suolaa, 1 ripaus jauhettua valkopippuria, 15g voita, 50ml valkoviiniä, 150ml kermaa. 

Tee näin


4 annosta

1 Hakkaa persilja, valkosipuli ja salotinsipulit hienoiksi. Pese simpukat kunnolla kylmässä vedessä kaksi tai kolme minuuttia. Heitä pois simpukat jotka pysyvät avoinna, tai jotka kelluvat pinnalla. Poista simpukan parrat veitsellä.

2 Laita simpukat uunivuokaan. Lisää valkosipuli, salottisipulit, laakerinlehdet, timjami ja puolet persiljasta. Mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla.

3 Kiehauta voi, valkoviini ja kerma ja kaada simpukat sekaan. Valmista hyllylevyllä 2, höyryasetuksella 3, 99 asteessa 30 minuutin ajan, tai kunnes kaikki kuoret ovat auenneet.

Tarjoilu: Ripottele loput persiljasta päälle ja tarjoile simpukat uunivuoassa.

  • SIPULIKEITTO UUDELLA TAVALLA

    Uusi tapa valmistaa tätä lämmittävää klassikkoa.

  • GAZPACHO KATKARAPUJEN KANSSA

    Tämä kylmä espanjalaistyylinen keitto on todella maukas.

  • HÖYRYTETTYJÄ KEVÄTRULLIA

    Nämä terveelliset kevätrullat ovat täydellisiä kun haluat luoda jotain naposteltevaa juhliin. 

  • MOULES MARINIÈRES

    Tämä ranskalainen klassikko on ehdoton bravuuri, joka näyttää hyvältä ja on nopea ja helppo valmistaa.

  • KAMPASIMPUKKA FENKOLIN KANSSA

    Nopeasti valmistettava ja herkullinen alkuruoka.

  • LIMEMOUSSE JA VADELMACOULIS

    Vadelmacoulis ja makea limemousse luovat täydellisen jälkiruoan, joka myös näyttää hyvältä.

  • PÄÄRYNÖITÄ PUNAVIINISSÄ

    Lisää reseptin mausteet mukaan, jotta jälkiruoasta tulisi kunnon makuelämys.