Gazpacho katkarapujen kanssa

Gazpacho katkarapujen kanssa

Tämä kylmä espanjalaistyylinen keitto on todella maukas.

Ainekset

2 paprikaa, 1 kurkku, 1 sipuli, 2 valkosipulinkynttä, 600ml kasvislientä, 100ml extra-neitsytoliiviöljyä, 30ml punaviinietikkaa, 400g kuorittuja tomaatteja, 2 ohutta siivua vaaleaa leipää, suolaa ja pippuria, basilikaa, 12 tiikerikatkarapua

Tee näin


4 annosta

1 Kuori paprikat, leikkaa ne puoliksi ja kaavi niiden siemenet. Kuutioi yksi paprika ja leikkaa toinen paprika suuriin paloihin. Kuori kurkku ja leikkaa se puoliksi. Kaavi siemenet ja ota ne talteen. Kuutioi puolet kurkusta, leikkaa toinen osa isoihin paloihin.

2 Laita kaikki isot palat vihanneksia kulhoon, lisää kurkun siemenet. Lisää kuorittu ja hakattu sipuli ja valkosipuli, kasvisliemi, oliiviöljy, etikka, kuoritut tomaatit ja leipäsiivut. Mausta suolalla ja pippurilla, anna seistä vähintään 2 tuntia jääkaapissa.

3 Lisää basilikanlehtiä kuutioitujen kurkkujen ja paprika sekaan. Laita jääkaappiin.

4 Kuori ja puhdista katkaravut. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita leivinpaperille. Valmista höyryuunissa hyllylevyllä 3, höyryasetuksella 2, 95 asteessa 15 minuutin ajan. Poista uunista ja anna jäähtyä. Sekoita vihannesten isot palat tehosekoittimessa ja mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile jäähdytetyissä keittokulhoissa, ja laita kolme katkarapua jokaiseen kulhoon. Ripottele kuutioidut vihannekset ja basilika kulhoihin.

  • SIPULIKEITTO UUDELLA TAVALLA

    Uusi tapa valmistaa tätä lämmittävää klassikkoa.

  • GAZPACHO KATKARAPUJEN KANSSA

    Tämä kylmä espanjalaistyylinen keitto on todella maukas.

  • HÖYRYTETTYJÄ KEVÄTRULLIA

    Nämä terveelliset kevätrullat ovat täydellisiä kun haluat luoda jotain naposteltevaa juhliin. 

  • MOULES MARINIÈRES

    Tämä ranskalainen klassikko on ehdoton bravuuri, joka näyttää hyvältä ja on nopea ja helppo valmistaa.

  • KAMPASIMPUKKA FENKOLIN KANSSA

    Nopeasti valmistettava ja herkullinen alkuruoka.

  • LIMEMOUSSE JA VADELMACOULIS

    Vadelmacoulis ja makea limemousse luovat täydellisen jälkiruoan, joka myös näyttää hyvältä.

  • PÄÄRYNÖITÄ PUNAVIINISSÄ

    Lisää reseptin mausteet mukaan, jotta jälkiruoasta tulisi kunnon makuelämys.