Limemousse ja vadelmacoulis

Limemousse ja vadelmacoulis

Vadelmacoulis ja makea limemousse luovat täydellisen jälkiruoan, joka myös näyttää hyvältä.

Ainekset

Limemousse: 1 vaniljatanko, 800ml maitoa, 1 lime, 2 kananmunaa, 6 munankeltuaista, 150g sokeria

Vadelmacoulis: 400g pakastettuja vadelmia, 100g tomusokeria, 1 rkl lime-mehua

Tee näin


8 annosta

1 Rasvaa 8 kohokasmuottia ja laita jääkaappiin.

2 Leikkaa vaniljatanko kahtia pituussuunnassa, kaavi siemenet ja ota ne talteen. Kiehuta tanko ja siemenet maidossa. Hauduta 10 minuutin ajan, poista sitten vaniljatanko.

3 Raasta limen kuori ja purista sen mehu.

4 Sekoita kananmunat, keltuaiset, sokeri, limen kuori ja mehu kulhossa. Kaada sitten kuuma maito sekoitukseen samalla kun vatkaat. Kaada kohokasmuotteihin.

5 Valmista mousse uunissa hyllylevyllä 2, höyryasetuksella 3, 100 asteessa 50 minuutin ajan. Laita sitten jääkaappiin 2-3 tunnin ajaksi.

6 Vadelmacoulis: anna vadelmien sulaa hieman, sekoita sitten tomusokerin ja limen mehun kanssa. Siivilöi.

Tarjoilu: Irrota mousse kohokkaista pienellä veitsellä ja aseta lautasille. Lisää vadelmacoulis ja koristele tuoreilla vadelmilla ja sitruunan paloilla.

  • SIPULIKEITTO UUDELLA TAVALLA

    Uusi tapa valmistaa tätä lämmittävää klassikkoa.

  • GAZPACHO KATKARAPUJEN KANSSA

    Tämä kylmä espanjalaistyylinen keitto on todella maukas.

  • HÖYRYTETTYJÄ KEVÄTRULLIA

    Nämä terveelliset kevätrullat ovat täydellisiä kun haluat luoda jotain naposteltevaa juhliin. 

  • MOULES MARINIÈRES

    Tämä ranskalainen klassikko on ehdoton bravuuri, joka näyttää hyvältä ja on nopea ja helppo valmistaa.

  • KAMPASIMPUKKA FENKOLIN KANSSA

    Nopeasti valmistettava ja herkullinen alkuruoka.

  • LIMEMOUSSE JA VADELMACOULIS

    Vadelmacoulis ja makea limemousse luovat täydellisen jälkiruoan, joka myös näyttää hyvältä.

  • PÄÄRYNÖITÄ PUNAVIINISSÄ

    Lisää reseptin mausteet mukaan, jotta jälkiruoasta tulisi kunnon makuelämys.