Näin otat kaiken hyödyn irti AEG höyryuunistasi

Päivitetty viimeksi 20.11.2023 7.19

Naiset höyryttävät ruokaa höyryuunissa

Höyrykypsentäminen vie ruoanlaittoelämyksesi seuraavalle tasolle. Höyryn ansiosta ruoan maut, värit ja ravintoaineet säilyvät ennallaan samalla, kun se mahdollistaa hellävaraisen ja tehokkaan ruoanlaittotavan. Nauti maukkaita ja terveellisiä aterioita, jotka on valmistettu tarkasti AEG höyryuunissasi.

Voit höyrykypsentää melkein mitä tahansa. Vihannekset, äyriäiset, siipikarja, liha, leipä ja kakut hyötyvät tästä kypsennysmenetelmästä.

Näin valmistat ruokaa höyryllä

Kaikki AEG-höyryuunit tarjoavat yhdistelmän höyryä ja kuivaa lämpöä tarjoten sinulle loputtomasti ruoanlaittovaihtoehtoja. Voit yhdistää höyryn ja kuivan lämmön manuaalisesti tai käyttää Steamify® -toimintoa, jos se on saatavilla uunimallissasi.

Saadaksesi kaiken irti höyrykypsennyksestä suosittelemme, että uuni on kylmä, kun aloitat ruoanlaiton. Jos aloitat ruoanlaiton uunin ollessa kuuma, et tule näkemään höyryn muodostumista.

AEG höyryuuneissa on neljä höyrytasoa. Uunissasi voi olla kaikki tasot tai jokin niistä. Alta näet eri höyrytasot ja yleiset ohjeet niiden käyttöön:

Full Steam (100% höyry) käyttää jatkuvaa höyryä terveellisen ja maukkaan ruoan valmistamiseen. Ihanteellinen vihannesten, riisin, couscousin ja merenelävien (kala, simpukat ja katkaravut) hienovaraiseen kypsentämiseen.

Humidity High yhdistää kiertoilman ja höyryn. Oikeat asetukset herkille ruoille, kuten vaniljakastikkeelle, lehtitaikinalle, piirakoille ja kalalle.
Humidity Medium yhdistää kiertoilman ja höyryn hienovaraiseen haudutukseen. Ihanteellinen kylkipalojen/ribsien tai paahdetun kalan valmistamiseen sekä leivän ja makeiden taikinoiden leivontaan.
Humidity Low yhdistää kiertoilman ja höyryn, jolloin ruoka on mehukasta ja rapeaa. Täydellinen lihan, siipikarjan, kalan, patojen ja paahdettujen vihannesten valmistamiseen. Sopii myös piirakoiden, muffinssien ja keksien leivontaan.


Aseta höyryn taso manuaalisesti

1. Täytä vesisäiliö maksimitasoon ohjeiden mukaan.
2. Työnnä vesisäiliö sisään takaisin paikalleen.
3. Selaa valikkoa löytääksesi manuaaliset höyrytoiminnot.
4. Valitse haluamasi manuaalinen höyrytoiminto.
5. Aseta lämpötila.
6. Paina START.

Anna Steamify® -toiminnon asettaa höyryn taso

Jos uunissasi on Steamify®-toiminto, se asettaa höyrytason automaattisesti valitsemasi lämpötilan mukaan. Tämän lisäksi se lisää oikean määrän höyryä oikeaan aikaan ja yhdistäen tarvittaessa kuivaan lämpöön. Lue siitä, miten valmistat ruokaa Steamify®:lla.

Vinkkejä

  • Varmista, että uuni on kylmä, kun aloitat kypsennyksen höyryllä, jotta saat kaiken irti höyrykypsennyksestä.
  • Älä peitä ruokaa foliolla, kun haluat pitää ruoan lämpimänä – kosteus tarjoaa saman suojan.
  • Kun kypsennät täydellä höyryasetuksella, suosittelemme käyttämään Deluxe Steam -sarjaa, joka toimitetaan niiden uunien mukana, joissa on Full Steam -höyrytaso.

TÄRKEÄÄ!

  • Käytä vesisäiliössä vain kylmää hanavettä. Älä käytä suodatettua (demineralisoitua) tai tislattua vettä. Älä käytä muita nesteitä. Älä kaada syttyviä tai alkoholipitoisia nesteitä vesisäiliöön.
  • Jos uuni on kuuma, kun aloitat kypsennyksen, syntyvää höyryä ei näy.
  • Tyhjennä vesisäiliö, kun olet valmis.
  • Jäännösvesi voi kondensoitua onteloon. Avaa uunin luukku varovasti kypsennyksen jälkeen, kun uuni on jäähtynyt, ja kuivaa ontelo pehmeällä liinalla.
  • Saat aika ajoin hälytyksen höyryuunin kalkinpoistosta. Kalkinpoisto poistaa ja estää kalkkikiven muodostumisen uunisi höyryjärjestelmään, jonka ansiosta se toimii optimaalisesti. Lue lisää uunin kalkinpoistosta täältä.


Lue lisää leivän ja kakun leipomisesta höyryllä täältä tai miten lämmität edellisen päivän ruoan uudelleen höyryllä.

Saat käyttöohjeista lisätietoja uunimalleista. Löydät käyttöohjeet täältä.

Rekisteröi tuotteesi
Rekisteröi tuotteesi

Rekisteröi tuotteesi MyAEGiin ja löydät kaiken tarvitsemasi yhdestä paikasta.

Jätä tuotearvostelu
Jätä tuotearvostelu

Mielipiteesi on meille tärkeä. Arvostamme kaikkia saamiamme palautteita ja kuulemme mielellämme kokemuksistasi tuotteesi kanssa.