Näin käytät AEG höyryuunin Sous Vide -toimintoa

Päivitetty viimeksi 17.11.2023 8.54

Vihannekset ja liha sous vide pusseissa

Sous vide on tullut mullistamaan modernin keittiön, sillä kypsennysmenetelmä vangitsee ruoan kosteuden, aromit, ravinteet ja maut. Nyt voit saada ravintolatason lopputuloksia kotona. Sous vide -ruoanlaittomenetelmän suurin hyöty on se, että se eliminoi ylikypsennyksen riskin. Vakuumipusseihin laitettu ruoka säilyttää maut ja mahdollistaa ruoan tasaisen kypsentymisen. Löydät tämän ominaisuuden AEG:n SteamPro -uuneista.

Sous vide -menetelmä yhdistetään usein lihaan, mutta voit myös hyödyntää sitä merenelävien, siipikarjan, kasvisten ja perunoiden valmistuksessa. Voit jopa valmistaa kananmunia saadaksesi täydellisesti kovettuneet valkuaiset ja juoksevat keltuaiset. 

Tarvitset

ProSteam -uunisi lisäksi tarvitset Sous vide -vakuumipusseja ja tyhjiöpakkauslaitteen.

Sous vide vakuumipussit

AEG:n vakuumipussit on suunniteltu kierrätettäviksi. Niiden valmistuksessa on hyödynnetty kierrätettävämpää muovimateriaalia aikaisempiin malleihin verrattuna*, löydät vakuumipussit täältä. Pussit on valmistettu käyttämällä jopa 40% vähemmän CO2-päästöjä kuin aiemmin**. Pussit ovat yhteensopivia Sous vide -uunien, tyhjiöpakkauslaitteiden ja vakuumilaatikoiden kanssa.

Kierrätä vakuumipussi aina kypsennyksen jälkeen. Poista kaikki ruokajäämät pussin sisältä välttääksesi kontaminaatiota kierrätysastiassa, kun olet käyttänyt tyhjiötiivistepussia.


*Pussi on valmistettu NEXT FLEX MP0X -materiaalista (muoto>A4), joka on kierrätettävä EN 13430 -standardin mukaisesti (vastaa DIN EN 13430 -standardia).

**AEG:n suorittaman elinkaariarvioinnin (LCA) mukaan.

Tyhjiöpakkauslaite

Sous vide -pussien sulkemiseen tarvitset tyhjiöpakkauslaitteen, joita on saatavilla siirrettävinä tai integroitavina. Siirrettävät mallit mahdollistavat uusia kokemuksia keittiössä, koska ne ovat monipuolisia ja helppokäyttöisiä. Jos haluat panostaa ja nostaa Sous vide -ruoanlaittosi uudelle tasolle, voit varustaa keittiösi integroitavalla mallilla.


Näin käytät Sous vide -toimintoa

1. Täytä vesisäiliö maksimitasolle ohjeistetulla tavalla ja työnnä se takaisin paikoilleen.
2. Laita ruoka sous vide -vakuumipussiin ja sulje pussi tyhjiöpakkauslaitteella. Laita pussi uuniritilän päälle kolmannelle tasolle.
3. Valitse SteamPro® -uunin Sous Vide -toiminto.
4. Aseta kypsennysaika.
5. Aseta lämpötila.
6. Paina START.

Vinkkejä

  • Suosittelemme paistamaan punaista lihaa hetken pannulla tai grillillä Sous Vide -toiminnon käytön jälkeen sillä se antaa lihalle rapean pinnan.
  • Kun kypsennät useita siipikarja- tai kalapaloja samassa pussissa niin aseta ne vierekkäin, älä päällekkäin, jotta ne kypsyvät kunnolla.
  • Aterian valmistus pakastamalla tyhjiösuljettuja ruokia: ota muovipussit suoraan pakastimesta uuniin, kun käytät Sous Vide -toimintoa.


Saat käyttöohjeista lisätietoja uunimalleista. Löydät käyttöohjeet täältä.

Nyt kun olet oppinut Sous vide -ruoanlaittomenetelmästä, saatat haluta lukea lisää höyrykypsentämisestä.

Rekisteröi tuotteesi
Rekisteröi tuotteesi

Rekisteröi tuotteesi MyAEGiin ja löydät kaiken tarvitsemasi yhdestä paikasta.

Jätä tuotearvostelu
Jätä tuotearvostelu

Mielipiteesi on meille tärkeä. Arvostamme kaikkia saamiamme palautteita ja kuulemme mielellämme kokemuksistasi tuotteesi kanssa.