Kuinka käyttää AEG uunin paistolämpömittaria

Päivitetty viimeksi 17.11.2023 9.03

Ruoka-anturi ruoassa

Kätevä ja integroitu Food Sensor -paistolämpömittari tarkkailee jatkuvasti ruoanlaiton edistymistä. Helppokäyttöisen paistolämpömittarin avulla varmistat, että ruokasi on aina kunnolla kypsennetty. Löydät tämän ominaisuuden tietyistä AEG:n uuneista.

Mikä paistolämpömittari on ja miksi sitä pitäisi käyttää?

Integroitu paistolämpömittari (tai kypsennyslämpömittari/lihalämpömittari) mittaa ruoan sisälämpötilan. Se soveltuu erilaisten ruokien valmistukseen ja on ihanteellinen apu lihan, kalan tai siipikarjan valmistuksessa.

Käyttämällä paistolämpömittaria ruoanlaiton yhdeydessä voit olla varma, ettei ruoka ole yli- tai alikypsennettyä. Sinun ei tarvitse huolehtia kypsennysajoista, sillä sisälämpötila ohjaa tarkasti, kuinka kauan ruokasi tulee pysyä uunissa.


Näin käytät uunisi paistolämpömittaria

Sinun on asetettava kaksi lämpötilaa: uunin lämpötila ja ruoan tavoitelämpötila.

1. Aseta paistolämpömittari valmistettavaan ruokaan.

2. Liitä paistolämpömittari uuniin. Varmista, että se on kytketty ja kunnolla painettu sisään pistorasiaan.

  • Pistorasia löytyy useimmissa malleissamme eturungon oikeasta yläkulmasta ja siihen pääsee käsiksi uunin luukun ollessa auki.

Ruoka-anturi kytketty uuniin


3. Aseta haluttu lämmitystoiminto ja uunin lämpötila.

4. Paina  -kuvaketta ja aseta ruoallesi tavoitelämpötila.

5. Paina START.

6. Asetettua sisälämpötilaa valvotaan ja hälytys kuuluu, kun se saavutetaan.


Vinkkejä

Paistolämpömittaria voidaan käyttää myös yhdessä AssistedCooking -toiminnon kanssa. Voit valita ottaa Assisted Cooking -toiminnon käyttöön, kun sitä ehdotetaan joko uunin tai sovelluksen navigaatiossa. Näissä skenaarioissa lisätoimintona on, että voit asettaa annoksellesi kypsennystason rare, medium tai well done makujesi mukaan. Klikkaa tästä saadaksesi lisätietoja Assisted Cookingista.

Parhaan tuloksen saamiseksi työnnä paistolämpömittarin kärki joko ruoan keskelle tai sen paksuimpaan kohtaan. Varmista, että vähintään ¾ paistolämpömittarista on ruoan sisällä.

Ruoan tulisi olla huoneenlämpöistä ennen aloittamista, jotta varmistat parhaat tulokset. Paistolämpömittari ei toimi, jos ruoka on liian kylmää tai se ei ole täysin sulanut.


Varoitukset

  • Käytä vain mukana toimitettua paistolämpömittaria ja alkuperäisiä varaosia.
  • Varmista, että grillielementtien ja paistolämpömittarin johdon väliin jää muutaman senttimetrin rako, jotta liiallinen kuumuus ei vahingoita sitä.
  • Varo palovammoja, kun asetat paistolämpömittarin esilämmitettyyn uuniin.

    Poista paistolämpömittari aina uunista heti käytön jälkeen. Varo palovammoja, sillä paistolämpömittari ja uuni ovat kuumia.

  • Älä käytä paistolämpömittaria nesteille.


Saat käyttöohjeista lisätietoja uunimallista. Löydät käyttöohjeet täältä.

Nyt voit aloittaa paistolämpömittarin käytön. Haluatko oppia lisää uunistasi? Klikkaa tästä saadaksesi yleiskatsauksen uunin toiminnoista ja symboleista.

Rekisteröi tuotteesi
Rekisteröi tuotteesi

Rekisteröi tuotteesi MyAEGiin ja löydät kaiken tarvitsemasi yhdestä paikasta.

Löydä tuotteesi käyttöopas
Löydä tuotteesi käyttöopas

Ratkaise ongelmia tai löydä käyttöohjeita ja tositteita tuotteellesi.