AEG uunin ylläpito ja puhdistus

Päivitetty viimeksi 24.4.2024 11.04

Keittiö uunilla
AEG-uunin säännöllinen puhdistaminen on tärkeää hygieniasyistä. Uunin lisävarusteet on myös puhdistettava säännöllisesti, jotta ne säilyvät pidempään. Uunin jatkuva puhdistus parantaa sen suorituskykyä sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Uunillasi on erilaiset puhdistustarpeet mallista ja tyypistä riippuen. Eri AEG-uuneissa voi olla erilaisia puhdistustoimintoja, jotka tukevat niiden ylläpitoa. Tarkista, mitkä puhdistustoiminnot sopivat sinun uunimalliisi. Tutustu lisätarvikevalikoimaan saadaksesi parhaat tulokset.

Näin pidät uunisi puhtaana

Päivittäinen puhdistus:

 • Ontelo: Optimaalisesti ontelo tulisi puhdistaa jokaisen käytön jälkeen. Pyyhi ontelo ja luukun sisälasi pehmeällä liinalla.
 • Uunin etuosa: Puhdista uunin etuosa pehmeällä liinalla, lämpimällä vedellä ja miedolla pesuaineella.
 • Metallipinnat: Käytä metallipintojen puhdistamiseen puhdistusliuosta.
 • Tahrat: Puhdista tahrat miedolla pesuaineella.

Uunin etuosaan, metallipinnoille ja tahroille suosittelemme uunin ja mikroaaltouunin puhdistusainetta.

Perusteellinen puhdistus:

Selvitä ensin uunisi eri puhdistusohjelmat, jotka tukevat sekä päivittäisiä että perusteellisia puhdistustarpeita. Joskus sinun on suoritettava hyllytukien ja lasioven syväpuhdistus. Alla on yleiskatsaus näiden alueiden puhdistamiseen.

 • Puhdista hyllytuki: perusteellisempaa puhdistusta varten suosittelemme hyllytuen poistamista. Voit tehdä tämän vetämällä hyllytuen etukiinnikettä poispäin uunin seinästä ja tämän jälkeen vetämällä takakiinnikkeen samalla tavalla. Puhdista hyllytuet pesualtaassa tai laita ne astianpesukoneeseen.
 • Sisälasiovi: Sisälasi on mahdollista irrottaa ja puhdistaa, jos se likaantuu. Katso käyttöohjeista, miten se irrotetaan uunimallissasi. Irrota lasit varovasti ja puhdista ne kostealla liinalla tai käytä puhdistusainetta erityisen pinttyneelle rasvalle. Suosittelemme tähän uunin ja mikroaaltouunin puhdistusainetta.

Puhdistustuotteet

Suositeltuja hoitotuotteitamme voit ostaa verkkokaupastamme.

 • Uunin ja mikroaaltouunin puhdistusaine
 • Steam Care – höyryuunin kalkinpoistoaine
 • Steam Oven Care Set – puhdistusaine ja kalkinpoistoaine

Puhdistusmuistutukset

Useissa uunimalleissa on muistutukset uunin puhdistamisesta. Uuni muistuttaa sinua, kun on aika puhdistaa ja/tai poistaa kalkki parhaan toiminnan varmistamiseksi. Muistutukset voidaan ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä ASETUKSET-valikosta tai My AEG Kitchen -sovelluksen kautta.

Puhdistusohjelmat

Alta löydät yleiskatsauksen uuniemme erilaisista puhdistusohjelmista. Katso uunisi käyttöohjeista, mitkä ohjelmat on saatavilla mallillesi.

Katalyyttinen puhdistus – katalyyttiset suodattimet imevät irronneen rasvan ja poistetaan helposti puhdistusohjelman jälkeen. Lue lisää katalyyttipuhdistuksesta.

Pyrolyyttinen puhdistusmuuttaa lian, rasvan ja ruokajäämät tuhkaksi korkeissa lämpötiloissa, jonka jälkeen uuni pyyhitään liinalla. Lue lisää pyrolyyttisesta puhdistuksesta.

AquaCleankäyttää kosteutta rasvan ja ruokajäämien esikäsittelyyn, mikä helpottaa uunin puhdistamista. Lue lisää AquaCleanista.

Onko sinulla höyryuuni?

Jos sinulla on höyryuuni, sinulla voi olla myös seuraavat ohjelmat.

Steam Cleaning – automaattinen puhdistustoiminto, joka käyttää höyryä rasvan ja jäännösten irrottamiseen, mikä helpottaa uunin puhdistamista. Lue lisää höyrypuhdistuksesta.

Steam Cleaning PLUS – tehokkaampi höyrypuhdistusohjelma. Lue lisää höyrypuhdistuksesta.

Kuivaus – voit suorittaa tämän puhdistusohjelman kuivataksesi uunin sisätilan höyryllä kypsennyksen jälkeen.

Kalkinpoistovälillä kalkki on poistettava höyryjärjestelmästä ja tämä toiminto auttaa sinua siinä. Lue lisää kalkinpoistosta.

TÄRKEÄÄ!

 • Varmista aina, että uuni on jäähtynyt ennen puhdistamista.
 • Uunin tulee olla jäähtynyt ennen kuin käytät uuninpuhdistussuihkeita. Suihkuta puhdistusainetta liinalle ja pyyhi sen sijaan, että suihkuttaisit sitä suoraan uuniin. Suihketta ei saa mennä johtoihin, jotka ovat uunin tuulettimen takana.
 • Älä käytä naarmuttavia puhdistusaineita.Saat käyttöohjeista lisätietoja uunimalleista. Löydät käyttöohjeet täältä.

Rekisteröi tuotteesi
Rekisteröi tuotteesi

Rekisteröi tuotteesi MyAEGiin ja löydät kaiken tarvitsemasi yhdestä paikasta.

Löydä tuotteesi käyttöopas
Löydä tuotteesi käyttöopas

Ratkaise ongelmia tai löydä käyttöohjeita ja tositteita tuotteellesi.

Varaosat ja tarvikkeet
Varaosat ja tarvikkeet

Hanki alkuperäiset varaosat laitteeseesi verkkokaupastamme, ja saat ne toimitettuna kotiovellesi.