Pyykinpesukone vuotaa

Päivitetty viimeksi 18.1.2023 15.14

Ongelma

 • Pyykinpesukone vuotaa
 • Vesi valuu lattialle pesukoneen alla
 • Vettä tulee ulos pesukoneen pohjasta

Koskee

 • Edestä täytettävä pesukone
 • Päältä täytettävä pesukone
 • Kuivaava pesukone

Ratkaisu

1. Puhdista pesuainelokero ja koneen sisäpohja.

Puhdista käyttöohjeen mukaisesti ja käynnistä kone uudelleen, hyödyntäen ohjekirjassa olevaa ohjeistusta koneen puhdistuspesun osalta. Jos pesuainelokero tai koneen sisäpohja on erittäin likainen tai kalkkiutunut, vettä voi valua ulos. 

Voit ladata laitteesi käyttöohjeen täältä.


2. Puhdista tyhjennyspumpun sihti.

Irrota tyhjennyspumpun sihti ja puhdista se käyttöohjeiden mukaisesti.

Tarkista, onko sihti vaurioitunut. Jos sihti on ehjä, asenna se takaisin ja kiristä hyvin käsin.1. Avaa pumpun kansi.2. Aseta asianmukainen astia tyhjennyspumpun aukon alapuolelle ulosvirtaavan veden ottamiseksi talteen.
3. Avaa syöttöputki alaspäin. Pidä aina lattiapyyhe lähettyvillä mahdollisen veden kuivaamiseksi sihdin irrottamisen aikana.4. Käännä sihtiä 180 astetta vastapäivään sen avaamiseksi, älä kuitenkaan irrota sitä. Anna veden valua ulos.
5. Kun astia on täynnä vettä, käännä sihtiä taaksepäin ja tyhjennä säiliö. 
6. Toista vaiheet 4-5, kunnes vettä ei enää virtaa koneesta.7. Irrota sihti kiertämällä sitä vastapäivään.8. Poista tarvittaessa nukka ja esineet sihdin syvennyksestä.
9. Tarkista, että pumpun siipipyörä pyörii esteettä. Mikäli se ei pyöri, ota yhteyttä asiakaspalveluun.10. Puhdista sihti hanaveden alla.11. Asenna sihti takaisin paikoilleen erityisiin ohjaimiin kiertämällä sitä myötäpäivään. Varmista, että kiristät sihdin oikein vuotojen estämiseksi.12. Sulje pumpun kansi.


3. Tarkista vedenottoletku.

Letkun vuodot voivat saada veden virtaamaan takaisin koneeseen takapaneelin vieressä. Tarkista siksi vedenottoletkun liitäntä hanaan ja koneeseen.


4. Tarkista luukun kauluskumi.

Avaa pesukoneen luukku ja tarkastele luukun kauluskumia. Kauluskumissa ei saa olla vaurioita, halkeamia tai reikiä. Jos kauluskumi on vaurioitunut, teknikon on vaihdettava se, eikä konetta saa käyttää ennen kuin se on korjattu.

5. Tarkista, ettei koneen pohjassa ole vettä.

 • Katkaise laitteen vedensyöttö, irrota se virtalähteestä ja aseta pyyhe pesukoneen taakse lattialle.
 • Kallista laitetta hieman taaksepäin siten, että lattian ja etupuolen suojan väliin jää noin 10–15 cm tila.
 • Pidä laitetta paikallaan noin 30–40 sekunnin ajan, jotta alapuolen suojan vesi pääsee virtaamaan pyyheliinalle.
 • Laske laite lattialle ja kytke se uudelleen.
 • Tarkista veden syöttö ja tyhjennys.
 • Tarkista, ovatko tuloletkun ja vesiventtiilin suodattimet puhtaat (kun tuloletku on ruuvattu laitteeseen ja vesihanaan).
 • Käynnistä pesuohjelma ja katso, onko ongelma ratkaistu
Ohje tuloletkun sihdin puhdistukseen:1. Sulje vesihana ja irrota vedenottoletku hanasta. Puhdista vedenottoletkun sihti jäykällä harjalla.2. Irrota vedenottoletku laitteen takaa.3. Puhdista venttiilin sihti jäykällä harjalla tai pyyhkeellä.4. Asenna vedenottoletku takaisin. Tarkista, että vesiliitännät ovat tiiviit, jotta niistä ei vuoda vettä. Avaa vesihana.6. Jos yllä olevat ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Syy

 • Pesukoneiden vuotojen syynä ovat usein viat vesi- ja viemäriasennuksessa tai vaatteet, jotka ovat juuttuneet luukun kauluskumin ja lasin väliin sekä huoltopesujen väli on ollut pitkä tai huoltopesu jäänyt tekemättä (suositus vähintään kerran kuukaudessa). 

Löydä tuotteesi käyttöopas
Löydä tuotteesi käyttöopas

Ratkaise ongelmia tai löydä käyttöohjeita ja tositteita tuotteellesi.

Varaa huolto
Varaa huolto

Tarvitseeko laitteesi huoltoa? Autamme sinua mielellämme. Teknikkomme ovat erittäin ammattitaitoisia ja käyttävät vain alkuperäisosia laitteiden korjauksessa.