Pesukoneen luukun avaaminen hätätilanteessa

Päivitetty viimeksi 30.5.2022 6.39

Ongelma

 • Kuinka teen pesukoneeni oven hätäavauksen
 • Pesukoneen sisällä on vettä
 • Pesukoneen luukkua ei saa auki
 • Pesukoneessa on vettä ja luukku on lukossa

Koskee

 • Edestä täytettävä pesukone
 • Päältä täytettävä pesukone
 • Kuivaava pesukone

Ratkaisu

 1. Tarkista, että luukun lukon kuvake ei ole aktiivinen.
  Joissakin malleissa luukku ei välttämättä avaudu, jos näyttö on pois päältä. Kytke pesukone päälle ja tarkista, ettei luukun lukituskuvake ole aktiivinen.


 2. Tarkista, onko koneessa vettä
  Jos koneessa on vettä, luukkua ei voi avata. Jos ovi halutaan avata, se voidaan usein tehdä veden poiston jälkeen tai tarvittaessa tyhjentämällä kone. Hätätyhjennys voidaan tehdä avaamalla varovasti tyhjennyspumpun sihti ja päästämällä vesi ulos. Koneissa, joissa ei ole tyhjennyspumpun sihtiä, irrota koneen takana oleva tyhjennysletku ja laske se sitten lattialle niin, että vesi pääsee poistumaan tyhjennysletkun kautta.

 3. Joissakin koneissa ovi voidaan avata hätäavauksella vetämällä alas vivusta (useimmiten punainen) esim. ruuvimeisselin tai vastaavan avulla. Jos koneessa on hätäavaaja, se sijaitsee tyhjennyspumpun sihdin vieressä (katso kuvaus käyttöoppaasta).
  Esimerkki:


 4. Nollaa kone. Joskus ongelma voidaan ratkaista nollaamalla kone. Tämä tehdään katkaisemalla koneen virta ottamalla pistoke pois pistorasiasta ja kytkemällä se uudelleen noin n. 2-3 minuutin kuluttua. Tarkista sitten, toimiiko kone taas normaalisti.

 5. Huomaa, että jos rummussa on vettä, se valuu lattialle, kun avaat oven, jos et tyhjennä vettä ensin tyhjennyspumpun sihdin kautta.

 6. Jos edellä mainitut ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.
Varaa huolto
Varaa huolto

Tarvitseeko laitteesi huoltoa? Autamme sinua mielellämme. Teknikkomme ovat erittäin ammattitaitoisia ja käyttävät vain alkuperäisosia laitteiden korjauksessa.