Pesukoneen luukun avaaminen hätätilanteessa

Päivitetty viimeksi 30.8.2022 8.37

Ongelma

  • Kuinka teen pesukoneeni oven hätäavauksen
  • Pesukoneen sisällä on vettä
  • Pesukoneen luukkua ei saa auki
  • Pesukoneessa on vettä ja luukku on lukossa

Koskee

  • Edestä täytettävä pesukone
  • Päältä täytettävä pesukone
  • Kuivaava pesukone

Ratkaisu

1. Tarkista, että luukun lukon kuvake ei ole aktiivinen.

Joissakin malleissa luukku ei välttämättä avaudu, jos näyttö on pois päältä. Kytke pesukone päälle ja tarkista, ettei luukun lukituskuvake ole aktiivinen.2. Tarkista, onko koneessa vettä.

Jos koneessa on vettä, luukkua ei voi avata. Jos ovi halutaan avata, se voidaan usein tehdä veden poiston jälkeen tai tarvittaessa tyhjentämällä kone. 

Hätätyhjennys voidaan tehdä avaamalla varovasti tyhjennyspumpun sihti ja päästämällä vesi ulos. Koneissa, joissa ei ole tyhjennyspumpun sihtiä, irrota koneen takana oleva tyhjennysletku ja laske se sitten lattialle niin, että vesi pääsee poistumaan tyhjennysletkun kautta.


Ohjeita tyhjennyspumpun kautta veden tyhjentämiseen:1. Avaa pumpun kansi.2. Aseta asianmukainen astia tyhjennyspumpun aukon alapuolelle ulosvirtaavan veden ottamiseksi talteen.
3. Avaa syöttöputki alaspäin. Pidä aina lattiapyyhe lähettyvillä mahdollisen veden kuivaamiseksi sihdin irrottamisen aikana.4. Käännä sihtiä 180 astetta vastapäivään sen avaamiseksi, älä kuitenkaan irrota sitä. Anna veden valua ulos.
5. Kun astia on täynnä vettä, käännä sihtiä taaksepäin ja tyhjennä säiliö.
6. Toista vaiheet 4-5, kunnes vettä ei enää virtaa koneesta.3. Joissakin koneissa ovi voidaan avata hätäavauksella vetämällä alas vivusta (useimmiten punainen) esim. ruuvimeisselin tai vastaavan avulla. 

Jos koneessa on hätäavaaja, se sijaitsee tyhjennyspumpun sihdin vieressä.


4. Nollaa laite. 

Voit nollata pesukoneen irrottamalla pistokkeen pistorasiasta noin 30 minuutin ajaksi. Kytke laite sitten uudelleen verkkovirtaan. Kokeile, toimiiko kone taas normaalisti. Voit nollata koneen myös katkaisemalla virran sulakkeesta.


5. Huomaa, että rummussa oleva vesi valuu lattialle, jos et tee tyhjennystä tyhjennyspumpun sihdin kautta ennen kuin avaat luukun.


6. Jos yllä olevat ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.


Löydä tuotteesi käyttöopas
Löydä tuotteesi käyttöopas

Ratkaise ongelmia tai löydä käyttöohjeita ja tositteita tuotteellesi.

Varaa huolto
Varaa huolto

Tarvitseeko laitteesi huoltoa? Autamme sinua mielellämme. Teknikkomme ovat erittäin ammattitaitoisia ja käyttävät vain alkuperäisosia laitteiden korjauksessa.