Kuinka puhdistaa pesukoneesi parhaiten

Päivitetty viimeksi 10.6.2022 7.58

Ongelma


 • Näin puhdistat pesukoneen helposti
 • Kuinka puhdistan pesukoneeni parhaiten?
 • Pyykinpesukone haisee
 • Pesukoneen puhdistus ja kalkinpoisto
 • Kuinka puhdistaa pesukone
 • Pesuainelokeron puhdistaminen

Koskee

 • Edestä täytettävä pesukone
 • Päältä täytettävä pesukone
 • Kuivaava pesukone

Ratkaisu

Kuinka puhdistaa pesukoneesi parhaiten


 1. Pesukoneen kauluskumin puhdistus:

  Pesukoneiden kauluskumi saattaa altistua tummille tai mustille hometahroille. Voit poistaa homeen pesukoneille sopivalla pesuaineella. Pesuaine voi liuottaa pinttyneen homeen ja saippuajäämät. Voit ostaa pesukoneellesi puhdistus- ja hoitotuotteita verkkokaupastamme.

 2. Ulkoinen puhdistus:

  Irrota kone virtalähteestä ennen puhdistamista.
  Pesukoneen puhdistus onnistuu parhaiten puhdistusliinalla, jossa on mietoa yleispuhdistusainetta tai astianpesuainetta. Pyyhi pesukoneen ulkopinta varovasti. Nukka ja pesujauheroiskeet voivat muodostaa tahroja pesukoneeseen. Pieni määrä lämmintä vettä ja puhdistusliina riittää yleensä niiden puhdistamiseen. Kokeile tarvittaessa puhdistaa kulmat ja reunat vanupuikoilla.
  Pesuaineet voivat vaikuttaa muovin pehmentimiin, mikä voi tehdä muovista haurasta tai naarmuuntunutta. Katso myös käyttöoppaasta, kuinka konettasi puhdistetaan.

 3. Sisäosien puhdistus:

  Paremman suorituskyvyn saavuttamiseksi ja pesukoneen suojaamiseksi suosittelemme säännöllistä kalkinpoistoa Electroluxin kalkinpoistotuotteella. Se, kuinka usein kalkinpoisto on tehtävä, riippuu veden kovuudesta ja siitä, kuinka paljon pesukonetta käytetään.

Kalkinpoisto ja koneen puhdistus Clean and Care -tuotteella.

Pidä laitteesi huippukunnossa 3-in-1-hygieenisen puhdistusaineen ja kalkinpoistoaineen avulla. Tuotteemme poistaa kalkin, rasvan ja puhdistaa pesukoneet ja astianpesukoneet. Huippuluokan suorituskyvyn saavuttamiseksi käytä tuotetta n. kerran kuukaudessa tai n. 30 pesukertaa, jos asut alueella, jolla on kova vesi.

Lisää Clean & Care ja käynnistä sitten puuvillaohjelma vähintään 60 °C:ssa ilman esipesua.


Osta Clean and Care -tuotteita pesukoneeseesi verkkokaupasta.kalkinpoistoaine - kalkinpoistoaine - pesukone4.  Pesuainelokeron puhdistus:

Ajoittain pesuainelokeron ympärille voi muodostua hometta, joka voi aiheuttaa hajua. Puhdista tarvittaessa roiskeet tai jäämät pesemällä lokero lämpimällä vesijohtovedellä. Irrota lokero ja käytä sopivaa harjaa lian ja kuivuneen pesuaineen tai huuhteluaineen puhdistamiseen. Esimerkiksi vanha hammasharja sopii tähän tarkoitukseen.


Esimerkki:

puhdistussaippualaatikko - pesukone


Syy

 • Rumpu voi näyttää sisältä puhtaalta, mutta usein kalkkia on muodostunut koneen sisäosiin, joita ei heti näe. Koneen vastukseen muodostunut kalkkikerrostuma voi vaikuttaa koneeseen seuraavasti:
  - Veden lämmittäminen kestää kauemmin.
  - Energiankulutus kasvaa.
  - Vastuksen käyttöikä lyhenee merkittävästi.
  - Koneen tiivisteet voivat vaurioitua.

 • Kalkkikertymät voivat johtua veden "kovuudesta". Mitä kovempaa vesi on, sitä suurempi on kalkkikerrostumien riski. Veden kovuus voi vaihdella tietyillä alueilla. Alueella, jossa on kovaa vettä, koneen kalkki on poistettava säännöllisesti.


Varaosat ja tarvikkeet
Varaosat ja tarvikkeet

Hanki alkuperäiset varaosat laitteeseesi verkkokaupastamme, ja saat ne toimitettuna kotiovellesi.