Kuivausrumpu pysähtyy liian aikaisin tai kesken ohjelman

Päivitetty viimeksi 30.8.2022 6.26

Ongelma

  • Kuivausrummun kuivausohjelma on liian lyhyt
  • Kuivausrumpu pysähtyy liian aikaisin tai kesken ohjelman
  • Kuivausrumpu kuivaa huonosti
  • Vaatteet ovat erittäin kosteita kuivausrummussa kuivaamisen jälkeen
  • Kuivausrumpu pysähtyy ennen kuin vaatteet ovat kuivuneet
  • Kuivausrumpu ei suorita ohjelmaa loppuun

Koskee

  • Kondensoiva kuivausrumpu
  • Lämpöpumppukuivausrumpu

Ratkaisu

1. Tarkista ympäristön lämpötila.

Varmista, että huoneen lämpötila on +5 °C - +35 °C välillä. Jos huonelämpötila ei ole näiden arvojen välillä, kuivausrumpu ei välttämättä toimi kunnolla eikä lämpene. 

Säädä huoneen, johon kuivausrumpu on asennettu, lämpötilaa kunnes sopiva huonelämpötila on saavutettu. Vaihtoehtoisesti voit myös siirtää kuivausrummun toiseen huoneeseen, jossa on sopiva huonelämpötila. Kokeile sitten konetta uudelleen.2. Tarkista täyttömäärä.

Tuotteen ylitäyttö voi heikentää lämmönkiertoa vaatteiden ympärillä ja koneen läpi. Kone katkaisee lämmityksen ylikuumenemisen estämiseksi, jos ilmankierto on estynyt.

Elektronisia ohjelmia käytettäessä rumpu havaitsee, ovatko vaatteet kuivia. Jos rummussa on vain hyvin vähän vaatteita, rumpu ei välttämättä havaitse vaatteita ja lopettaa ohjelman. Hyvin pienelle määrälle vaatteita on suositeltavaa käyttää ajastettua kuivausta.

Kuivausrumpua on parasta käyttää valitun ohjelman suurimmalla teholla. Tämä on tehokkain tapa käyttää kuivausrummun energiaa.

Tarkista valitsemasi kuivausohjelman täyttömäärä käyttöohjeesta ja käynnistä ohjelma uudelleen.

Voit ladata laitteesi käyttöohjeen täältä.3. Puhdista kuivausrummun sihti ja lämmönvaihdin (lämpöpumpputekniikalla varustetuissa koneissa) ja muut osat.

Kokeile sitten uudelleen käyttää konetta.


Sihdin puhdistus:

Lämpöpumppukuivausrummun lauhduttimen puhdistus:
Kondensoivan kuivausrummun lauhduttimen puhdistus:
4. Säädä jäännöskosteustasoa.

Monissa malleissa jäännöskosteustasoa voidaan säätää.

Jos kuivausrummun jäännöskosteustasoa on mahdollista säätää, ohjeet siihen löytyvät käyttöohjeesta.5. Tarkista, onko kone kytketty maadoitettuun pistorasiaan.

Kone on liitettävä maadoitettuun pistorasiaan.

Jos konetta ei ole kytketty maadoitettuun virtalähteeseen, on olemassa vaara, että kone ei toimi kunnolla ja saattaa arvioida vaatteiden kuivumisen väärin.

Jos konetta käytetään liitettynä pistorasiaan, jota ei ole maadoitettu, on olemassa myös sähköiskun vaara.6. Tarkista, palaako "tyhjennä vesisäiliö" -merkkivalo.

Kuivausrumpu pysäyttää kuivausohjelman, jos vesisäiliö on täynnä.

Tyhjennä vesisäiliö ja käynnistä kuivausohjelma uudelleen.7. Tarkista, että kuivausrummun tyhjennys toimii.

Laite pysäyttää ohjelman, jos tyhjennyksessä on ongelmia.

Tarkista, että tyhjennysletku on asennettu oikein eikä letku ole kiertynyt tai katkennut.

Älä ripusta letkua yli 1 m korkeammalle ja lyhennä letkua tarvittaessa, jotta ei muodostu yli 0,5 m:n silmukoita.8. Tarkista, lämpeneekö laite.

Käynnistä koneen puhdistuksen jälkeen vähintään 120 minuutin ajastettu kuivausohjelma ilman vaatteita koneessa. 

Tunnin kuluttua avaa luukku ja kokeile, onko rumpu lämmin (vähintään 20 minuuttia jäljellä näytössä). Jos rumpu on lämmin, lämmitysjärjestelmä on kunnossa. Jos rumpu ei lämpene, on teknikon tarkastettava laite.9. Jos yllä olevat ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Syy

1. Yleistä kuivauksesta parhaan tuloksen saavuttamiseksi:

Jos koet, että kuivausrumpu kuivaa huonosti tai epätyydyttävästi, siihen voi olla useita syitä.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi pienemmällä energiankulutuksella on tärkeää, että kone puhdistetaan säännöllisesti ja että käytät oikeaa ohjelmaa ja lisätoimintoja vaatetyypin mukaan.

On tärkeää, että vaatteet lajitellaan ja kuivataan vaatteiden tyypin mukaan. Joillekin vaatetyypeille, joissa on mm. erittäin paksut saumat, voi olla tarpeen esikuivata ne ajastetulla kuivauksella (kuivauksen tulee kestää yli 10 minuuttia, sillä kuivauksen viimeisten 10 minuutin aikana kuivausrumpu ei jäähtyy eikä enää lämmitä).


2. Tyynyjen ja peittojen kuivaus:

Katso ensin käyttöohjeesta, sopiiko koneesi tyynyjen tai peittojen kuivaamiseen. Jos näin ei ole, on olemassa vaara, että kone ylikuumentuu ja koneen osat vaurioituvat.

Jos kone soveltuu tyynyjen tai peittojen kuivaamiseen, käytä tyynyjen/peittojen kuivausohjelmaa käyttöohjeen ohjeiden mukaisesti. Jos esim. tyynyt eivät kuivumisen jälkeen ole keskeltä täysin kuivia, voit esikuivata ne ajastetulla kuivauksella (kuivauksen tulee kestää yli 10 minuuttia). 


3. Jo lähes kuivien vaatteiden kuivaus:

Jos haluat kuivata melkein kuivia vaatteita, sinun on kuivattava ne loppuun ajastetulla kuivauksella (kuivauksen tulee kestää yli 10 minuuttia). Automaattisia kuivausohjelmia ei voi käyttää, jos vaatteiden kosteus on erittäin vähäistä, koska laite ei välttämättä huomaa niiden kosteutta.

Löydä tuotteesi käyttöopas
Löydä tuotteesi käyttöopas

Ratkaise ongelmia tai löydä käyttöohjeita ja tositteita tuotteellesi.

Varaa huolto
Varaa huolto

Tarvitseeko laitteesi huoltoa? Autamme sinua mielellämme. Teknikkomme ovat erittäin ammattitaitoisia ja käyttävät vain alkuperäisosia laitteiden korjauksessa.