Mikromuovisuodatin pesukoneeseesi

Päivitetty viimeksi 15.11.2023 9.28Onnittelut AEG:n mikromuovisuodattimen hankinnasta. Ota ensimmäinen askel kohti aktiivista planeettamme huolenpitoa tällä helppokäyttöisellä pesukonetarvikkeella.


Mikromuovisuodattimen käyttöhyödyt

Mikromuovit ovat alle 5 mm:n muovikappaleita, jotka ovat peräisin pääasiassa kahdesta lähteestä. Primäärimikromuovi vapautuu suoraan ympäristöön pieninä hiukkasina. Toissijaiset mikromuovit ovat peräisin suurempien muoviesineiden hajoamisesta.

Pestäessä synteettisiä vaatteita ja tekstiilejä, voi vaatteista vapautua mikromuovikuituja pyykinpesukoneen poistoveteen. Tämä innovatiivinen AEG-mikromuovisuodatin auttaa vangitsemaan suurimman osan näistä mikromuovikuiduista ennen kuin ne päätyvät poistoveteen.


Käyttöönotto

Vaihe 1: Tarkista pakkauksen sisältö

Mikromuovisuodattimen pakkauksesta löydät seuraavat tuotteet:


Vaihe 2: Tarvittavat työkalut

Kerää valmiiksi tarvittavat työkalut, jotta voit asentaa mikromuovisuodattimen turvallisesti. Mikromuovisuodattimen asentamiseksi tarvitset seuraavat työkalut:


1. Ruuvimeisseli (ristipää), 2. Ruuvimeisseli (talttapää), 3. Suojahanskat, 4. Mittanauha, 5. Pora (6 mm), 6. Vasara, 7. Lyijykynä, 8. Vesivaaka.

Vaihe 3: Etsi sopiva paikka

Turvallista ja oikeaa asennusta varten mikromuovisuodatin on kiinnitettävä tukevasti seinälle pesukoneen viereen. Vuotojen välttämiseksi älä aseta mikromuovisuodatinta suoraan pesukoneen päälle, vaan asenna mikromuovisuodatin noin 110 cm lattian yläpuolelle pesukoneen vasemmalle tai oikealle puolelle.

Katso lisätietoja ja turvallisuustietoja pakkauksen mukana toimitetusta käyttöoppaasta.

HUOM! Varmista ennen asennusta, että tilaan on mahdollista/luvallista asentaa seinäkiinnitteinen laite!Vaihe 4: Asennus

Nyt olet valmis asentamaan mikromuovisuodattimen.


Asennus 


Vaihe 1:

Poista suodatin pakkauksesta litteällä ruuvimeisselillä ja irrota seinätuki mikromuovisuodattimesta.


Vaihe 2:

Suodattimen sijainnin on täytettävä vaiheiden 2a ja 2b ehdot:


Vaihe 2a:

Aseta seinätuki oikealle korkeudelle, mitattuna 110 cm* seinätuen yläosasta lattiaan (tai jalustaan, jos sellainen on).

* Sallittu toleranssi suodattimen korkeudessa on +/- 5 cm.

- Tarkista tyhjennyspisteen sijainti ennen seinätuen asentamista. Mikromuovisuodatin on varustettu yhdellä tyhjennysletkulla, jonka pituus on 100 cm.

- Varmista, että mikromuovisuodattimen yläpuolella on tarpeeksi tilaa ennen seinätuen asentamista. Suodatin vaatii vähintään 40 cm tyhjää tilaa yläpuolelleen, jotta voit poistaa suodattimen patruunan ja asettaa sen takaisin paikalleen.


Vaihe 2b:

Valmistellessasi 3 kiinnitysreikää varmista, että seinätuki on tasattu vesivaa'alla.


Vaihe 3:

Poraa reiät seinään ja aseta muoviproput paikoilleen.


VAROITUS! Ennen kuin poraat seinään, varmista, että porattavan seinän takana ei ole vesiputkia tai sähköjohtoja. Suositeltu poranterä on ф 6 mm. Mikromuovisuodattimen mukana toimitetaan kolme ruuvia ja muoviproput, jotka auttavat sinua asentamaan suodattimen oikein. Suodattimen asennukseen tarvittavat työkalut ja osat on tarkoitettu tiiliseiniin.

VAROITUS! Jos seinäsi on valmistettu muusta materiaalista kuin tiilestä, muista valita oikeanlaiset proput ja ruuvit, joiden avulla suodatin voidaan asentaa turvallisesti ja toimivasti, seinäsi materiaalityypin mukaan.


Vaihe 4:

Asenna seinätuki ruuveilla ja mukana toimitetuilla muovipropuilla. Varmista, että seinätuki on vakaa ja oikein säädetty.


Vaihe 5:

Irroita putket, kiristimet ja mikromuovisuodatinkotelo. Aseta kiristimet putkiin ja liitä putket suodatinkoteloon noudattamalla suodatinkotelon takana olevia IN/OUT-merkintöjä:

IN: putket tulevat pesukoneesta suodattimeen.
OUT: putki (suodatinpakkauksessa), joka menee viemäriin.

VAROITUS! Ennen kuin liität tyhjennysputken ulkoiseen lisävarusteeseen / mikromuovisuodattimeen, varmista, että pesukone on sammutettu ja irrotettu pistorasiasta.

Kiristä kiristimet ruuvimeisselillä. Jotta liitäntä saadaan tehtyä oikein, kiristimet on kiinnitettävä. Noudata tarkasti ohjeita varmistaaksesi, että kiristimet sopivat kunnolla.

Kun käytät ruuvimeisseliä, varo vahingoittamasta suodattimen koteloa tai putkia.


Vaihe 6:

Seuraa kuvan ohjeita, kiinnitä kotelo seinäkannattimeen ja varmista, että kuulet "naksahduksen", joka varmistaa, että kotelo on kunnolla kiinni seinäkannattimessa.

Nyt kun AEG-mikromuovisuodattimesi on käyttövalmis, opastamme sinut muutaman yksinkertaisen vaiheen läpi, jotta saat suodattimen toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.


AEG-mikromuovisuodattimen huolto ja puhdistus

Ota ensimmäinen askel kohti aktiivista planeettamme huolenpitoa tällä helppokäyttöisellä pesukonetarvikkeella. Pienellä huolenpidolla tämä lisävaruste voi jatkaa työtään synteettisistä kankaista vapautuvien mikromuovikuitujen vangitsemisessa pidempään.


Kuinka pitää AEG-mikromuovisuodattimesi toimintakunnossa pidempään

Kun suodattimen patruuna on täynnä, kannessa oleva ilmaisin muuttuu punaiseksi, jolloin patruuna tulisi puhdistaa.

Huomautus: Kun suodatin on täynnä, se ei keskeytä pesujaksoa, vaan suodatin antaa veden ohittaa suodattimen. Tällöin suodatin ei kerää enempää mikromuovikuituja ennen kuin puhdistat sen.Suodattimen puhdistus ja mikromuovin hävittäminen


Vaihe 1: Suodattimen avaaminen

Avaa suodatin kääntämällä kantta vastapäivään lukkosymbolista avaussymboliin (näkyy suodatinkotelon etupuolella kuvan 2 mukaisesti) ja nosta kansi ylös.


Vaihe 2: Patruunan puhdistamiseen valmistautuminen

Ennen kuin aloitat patruunan puhdistamisen, ota huomioon, että se voi olla täynnä likavettä. Suosittelemme, että käytät ämpäriä tai pientä muovisäiliötä, jotta tila pysyy siistinä.
Vaihe 3: Patruunan puhdistaminen

Kun olet asettanut patruunan ämpäriin/säiliöön, tartu mikromuovisuodattimen mukana tulleeseen harjaan ja poista ylös-alaisin liikkein mahdollisimman paljon muovikuituja, joita on kiinnittynyt patruunaan. Voit myös käyttää paperipyyhettä suurimman lian poistamiseksi.


Vaihe 4: Mikromuovin hävittäminen

Jos haluat jatkaa suodattimen käyttöä ympäristöystävällisellä tavalla, älä käytä vettä patruunan puhdistamiseen tai pese sitä veden alla. Hävitä kerätty lika sen sijaan sille tarkoitettuun roskakoriin.

VAROITUS! Patruunan keräämä lika sisältää mikromuovia, mikrokuitujäämiä, pesuainejäämiä ja likaa. SE ON HÄVITETTÄVÄ KUIVAAN JÄTEASTIAAN.Vaihe 5: Liitä kansi takaisin

Ennen kuin liität patruunan kannen uudelleen, aseta nuppi takaisin paikoilleen ja poista vesi kannen sisältä. Pidä kiinni kannesta, käännä sitä kuvan 10 mukaisesti ja varmista, että kaikki vesi valuu erilliseen astiaan ja että punaista osoittavaa kiertonuppia ei enää näy, kun kansi asetetaan suodattimen päälle.

Vaihe 6: Liitä patruuna uudelleen

Voit liittää patruunan uudelleen seuraavasti:

1. Aseta patruuna paikalleen

2. Pidä kiinni patruunasta toisella kädellä ja käännä sitten kantta myötäpäivään toisella kädellä - lukituksen avaussymbolista lukkosymboliin.Vaihe 7: Sulje suodatin

1. Aseta patruuna kannen kanssa suodatinkotelon sisään,

2. Käännä kantta myötäpäivään - lukituksen avaussymbolista lukitussymboliin.

Nauti vaatteiden pesusta kestävämmällä tavalla AEG-mikromuovisuodattimesi avulla.

Varaosat ja tarvikkeet
Varaosat ja tarvikkeet

Hanki alkuperäiset varaosat laitteeseesi verkkokaupastamme, ja saat ne toimitettuna kotiovellesi.