Vettä vuotaa jääkaapista/jääkaappipakastimesta

Päivitetty viimeksi 19.4.2024 6.03

Ongelma

  • Jääkaapista vuotaa vettä
  • Kondenssivettä kerääntyy jääkaappiin
  • Jääkaapin pohjasta vuotaa vettä

Koskee

  • Vapaasti seisova jääkaappi tai jääkaappipakastin
  • Integroitu jääkaappi tai jääkaappipakastin

Ratkaisu

Jääkaappiin tai pakastimeen voi kertyä vettä tai vettä voi vuotaa laitteesta useista syistä. Jotkut niistä ovat helposti korjattavissa, mutta jos jääkaappi tai pakastin vuotaa vettä, suosittelemme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme mahdollista huoltokäyntiä varten. Ongelman ratkaisu voi vaatia tiettyjen osien irroittamista laitteesta. Mikäli irroitat tiettyjä osia itse ja aiheutat vahinkoja laitteelle, tai vettä päätyy vahingossa sähköosiin, voi tilanne olla jopa vaarallinen. Tiettyjen osien irroittaminen takuuaikana voi myös mitätöidä takuusi.


Seuraavassa on joitakin vinkkejä ongelman ratkaisemiseksi:


MAHDOLLISET SYYT / RATKAISUT:

1. Jos pakastimesta virtaa huomattava määrä vettä lattialle, on todennäköistä, että sulamisveden ulostuloaukkoa ei ole kytketty haihdutuskaukaloon tai että jääkertymä on tukkinut tyhjennysaukon. Jos tyhjennysaukko on näkyvissä pakastimessa, voit yrittää sulattaa jään tai tukoksen. Jos tyhjennysaukko ei ole näkyvissä, voi ongelman ratkaisu vaatia huoltoteknikon käyntiä.

2. Jos jääkaapin vuotaa vettä, voi olla, että sulavesiaukko on tukossa. Sulavesiaukko sijaitsee jääkaapin takaseinässä, vihanneslokeron yläpuolella. Varmista, että sulavesiaukko pidetään puhtaana ja tukkeettomana.

3. Jos jääkaapista vuotaa vettä, voi vuoto johtua siitä, että elintarvikkeita on sijoitettu liian lähelle takaseinää tai sulavesiaukkoa. Vesi voi myös kerääntyä vihanneslokeroiden alle. Varmista, että elintarvikkeet eivät tuki sulavesiaukkoa. Takaseinässä kiinni olevat elintarvikkeet voivat ohjata sulamisveden väärin, jolloin vesi ei päädy sulavesiaukkoon.

Syy

  • Jos tyhjennysaukko on tukossa, sulavesiaukko voi valua yli, jolloin vesi pääsee vihanneslokeron alle ja voi valua jopa ovesta ulos.
  • Jos elintarvikkeita ei säilytetä suljettuissa pakkauksissa, jääkaappiosastoon voi muodostua paljon kosteutta, jolloin vesi voi kulkeutua vihanneslaatikon alle.
  • Jos elintarvikkeet koskettavat takaseinää, sulavesi voi päästä vihanneslaatikkon alle ja valua ulos ovesta.
Varaa huolto
Varaa huolto

Tarvitseeko laitteesi huoltoa? Autamme sinua mielellämme. Teknikkomme ovat erittäin ammattitaitoisia ja käyttävät vain alkuperäisosia laitteiden korjauksessa.

Varaosat ja tarvikkeet
Varaosat ja tarvikkeet

Hanki alkuperäiset varaosat laitteeseesi verkkokaupastamme, ja saat ne toimitettuna kotiovellesi.