Jääkaapin takaseinällä, hyllyillä tai pohjalla on vettä

Päivitetty viimeksi 19.4.2024 5.58

Ongelma

  • Miksi jääkaapissa on vettä?
  • Jääkaapissa on vettä
  • Jääkaapin hyllyillä on vettä
  • Jääkaapin sisäosaan kertyy vettä
  • Jääkaapin sisällä on vettä 

Koskee

  • Vapaasti seisova jääkaappi
  • Integroitu jääkaappi

Ratkaisu

1. Säilytä ruokia ilmatiiviissä astioissa.    
Elintarvikkeiden pakkaamatta jättäminen voi lisätä kosteuden ja huurteen määrää jääkaapissa. Voit vähentää kosteuden ja huurteen määrää säilyttämällä ruokasi aina ilmatiiviissä astioissa. Huurre takaseinässä on normaalia.

2. Tarkista, koskettaako ruoka jääkaapin takaseinää.

Siirrä ruokia, jotka koskettavat takaseinää, jotta hyllylle ei pääse vettä tai jäätä. Takaseinään jäätynyt jää sulaa automaattisen sulatuksen seurauksena. Jos ruoat koskettavat takaseinää, sulanut vesi voi valua hyllyille niiden kautta.

3. Suorita tarvittavat puhdistukset.

Tyhjennyskanava tulee puhdistaa, jotta kaapin sisälle ei pääse kosteutta, vettä tai jäätä. Puhdista myös haihdutusastia ja tyhjennysletku kaapin takana. Sulanut vesi johdetaan ulos sulavesiaukosta ja alas jääkaapin takaosassa olevaan haihdutusastiaan, josta vesi haihtuu. Haihdutusastia sijaitsee kompressorin yläpuolella.

4. Vältä avaamasta ovea usein tai pitämästä sitä auki pitkiä aikoja.
Jos ovi on jätetty auki liian pitkäksi aikaa tai sitä avataan usein, kaapin lämpötila voi nousta liian korkeaksi tai kaapin sisään voi muodostua paljon kosteutta tai jäätä. Jos kaappiin on kertynyt jäätä, ongelma voidaan usein ratkaista sulattamalla jääkaappi. Vältä jättämästä ovea auki pitkäksi aikaa tai avaa se harvemmin. Näin voit myös säästää energiaa ja suojella ympäristöä.

5. Tarkista, onko kaappi vaakasuorassa.

Voit varmistaa vesivaa'alla, että jääkaappi on vaaka- ja pystysuuntaan suorassa. Voit myös tarkistaa, onko ovi suorassa. Tämä antaa viitteen siitä, onko lattia tasainen. Tarvittaessa säädä jääkaapin jalkoja ja tarkista vesivaa'alla.6. Tarkista, onko oven tiiviste paikallaan tai vaurioitunut.

Tarkista oven tiiviste huolellisesti. Varmista, että tiiviste on täysin paikallaan.

Jos oven tiiviste on vaurioitunut tai se ei ole paikallaan, ovi ei välttämättä sulkeudu kunnolla.

Jos oven tiiviste on vääntynyt, tilanne voidaan joissain tapauksissa ratkaista kuumentamalla sitä hieman hiustenkuivaimella muutaman sekunnin ajan ja yrittämällä sitten suoristaa tiivistettä.

Huom! Älä kuumenna oven tiivistettä liikaa, sillä se voi vahingoittaa tiivistettä ja ovea.7. Tarkista, ovatko oven saranat löysät tai vaurioituneet.

Jos saranat ovat löysällä, voit kiristää ruuvit ruuvimeisselillä ja mahdollisesti säädä samalla saranat niin, että ovi sulkeutuu kunnolla.


8. Jos saranat, lamput tai muut osat ovat vaurioituneet, ne voidaan helposti vaihtaa. 

Jos haluat vaihtaa osat itse, löydät varaosat verkkokaupastamme9. Jos yllä olevat ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Syy

Veden tiivistyminen takaseinään on normaalia.

Elintarvikkeista irtoava kosteus tiivistyy takaseinään. Kylmäkierron vaiheiden aikana vesipisarat voivat jäätyä ja automaattisen sulatuksen aikana sulavat vesipisarat valuvat takaseinässä olevan sulavesiaukon kautta kompressorin päällä olevaan haihdutuskaukaloon.


Mikäli vettä kertyy laitteen pohjalle, sulavesiaukko voi olla tukossa.

Puhdista aukko laitteen mukana tulleella puhdistustikulla (ei kaikissa malleissa), nippusiteellä, piipunrassilla tai muulla taipuisalla, mutta ei terävällä esineellä. Tarkista, että tuotteet eivät ota kiinni takaseinään ja estä näin veden kulkua sulavesiaukkoon.

Löydä tuotteesi käyttöopas
Löydä tuotteesi käyttöopas

Ratkaise ongelmia tai löydä käyttöohjeita ja tositteita tuotteellesi.

Varaa huolto
Varaa huolto

Tarvitseeko laitteesi huoltoa? Autamme sinua mielellämme. Teknikkomme ovat erittäin ammattitaitoisia ja käyttävät vain alkuperäisosia laitteiden korjauksessa.

Varaosat ja tarvikkeet
Varaosat ja tarvikkeet

Hanki alkuperäiset varaosat laitteeseesi verkkokaupastamme, ja saat ne toimitettuna kotiovellesi.