Astianpesukoneen näytössä näkyy virhekoodi iF0, iFo tai iF1

Päivitetty viimeksi 20.6.2022 12.26

Ongelma

• Astianpesukoneen näytössä näkyy virhekoodi iF0, iFo tai iF1

Koskee

• Vapaasti seisova astianpesukone
  • Integroitu astianpesukone

Ratkaisu

1. Nollaa laite

Irrota astianpesukoneen pistoke pistorasiasta, odota yhden minuutin ajan ja kytke se sen jälkeen takaisin pistorasiaan.
Jos laite on vedetty pois paikaltaan ja työnnetty sen jälkeen takaisin paikoilleen, tarkista, etteivät putket ole taittuneet tai jääneet puristuksiin ja että hana on kokonaan auki.
Kytke astianpesukone toimintaan, valitse sopiva ohjelma ja käynnistä se.
Jos ohjelma käynnistyy ja toimii normaalisti, ongelma on korjattu.

2. Tarkista, näkyykö laitteessa uudelleen sama virheviesti vai onko se muuttunut

Jos laitteessa näkyy eri virhekoodi, tarkista koodi käyttöohjeista ongelman vianmäärityksen helpottamiseksi.

Jos laitteessa näkyy edelleen iF0, iFo tai iF1 nollaamisen jälkeen:

3. Tarkista vedensyöttö.

Tarkista kodin vedensyöttö esimerkiksi avaamalla vesihana.

Jos vettä ei tule, pyydä lisätietoa vesilaitokselta.

4. Tarkista onko asianpesukoneeseen menevä vesihana täysin auki.

Jos vesihana on kiinni, katkaise astianpesukoneen virta ja avaa vesihana kokonaan.

Kytke astianpesukone uudelleen päälle ja valitse ohjelma.

Käynnistä astianpesukone painamalla käynnistyspainiketta.

5. Tarkista, onko samanaikaisesti käytössä useampia vettä tarvitsevia laitteita.

Jos useampi kuin yksi laite on käytössä ja käyttää vettä, vedenpaine voi tästä syystä olla liian alhainen astianpesukoneelle.

Kokeile käyttää astianpesukonetta, kun mikään muu laite ei ole käynnissä.

6. Tarkista vedenoton paine.

Tarkista, täyttyykö 10 litran ämpäri minuutissa tai 5 litran ämpäri 30 sekunnissa yhdestä hanasta.

Jos ei, vedenpaine on liian alhainen astianpesukoneen toiminnalle, ja sinun on pyydettävä apua vesilaitokselta.

7. Tarkista, onko vedenottoletku taipunut tai vääntynyt.

Jos vedenottoletku on vääntynyt tai vaurioitunut, irrota astianpesukone välittömästi verkkovirrasta ja katkaise vedensyöttö.

Jos letku on vaurioitunut, laite on annettava teknikon tarkistettavaksi ja korjattavaksi.

8. Tarkista, ettei tuloletkun sihti ole tukossa

Tuloletkun sihti sijaitsee hanan/venttiilin liittimessä.

Sulje hana ennen tuloletkun irrottamista.

Tuloletkun sihdissä ei saa olla likaa. Katso sihdin irrottamisen ja puhdistamisen yksityiskohtaiset ohjeet käyttöohjeesta.

Kun olet puhdistanut ja asettanut sihdin takaisin tulovesitulppaletkuun, liitä letku paikalleen, valitse ohjelma ja käynnistä kone.

9. Tarkista vedenpoistojärjestelmä

Tarkista, ovatko suodattimet puhtaat. Lisätietoa puhdistuksesta ja ylläpidosta on saatavilla laitteen käyttöohjeesta.
Onko tyhjennysletku oikealla korkeudella lattiasta. Katso asennusohjeet käyttöohjeesta tai laitteen mukana toimitetuista erillisistä asennusohjeista.

10. Tarkista, onko vesitulppa poistettu tyhjennysputken ja vesilukon liitännästä. (Jos astianpesukone on asennettu tai sitä on siirretty äskettäin).

Vesitulppa on poistettava vesilukosta.

Avaa liitäntä, jolla tyhjennysletku on liitetty vesilukkoon, poista tulppa ja liitä letku vesilukon liitäntään uudelleen.

11. Jos edellä mainitut ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.