vihanneksia jääkaapissa

KUINKA SÄILYTTÄÄ VIHANNESTEN TUOREUS PIDEMPÄÄN

Kauden hedelmät ja vihannekset ovat aina maukkaita, mutta niiden säilyttäminen tuoreina ja raikkaina voi olla haastavaa.

NÄIN SÄILYTÄT PARSAN TUOREUDEN

Vältä päästämästä parsaa kuivumaan. Pidä kumilenkki nipun ympärillä, ja leikkaa muutama senttimetri varsien päästä pois. Aseta parsanippu pystyasentoon lasiin, jossa on hieman vettä, ja peitä se kevyesti muovipussilla. Näin parsat säilyvät tuoreina jopa 7 päivää.

NÄIN SÄILYTÄT AVOKADON TUOREUDEN

Avokadot säilyvät pidempään jääkaapissa, koska viileys hidastaa niiden kypsymisprosessia. Anna avokadojen ensin kypsyä huoneenlämmössä, ja laita ne sitten jääkaappiin säilyttääksesi tuoreus. Tarvitsetko kypsiä avokadoja pikaisesti? Laita avokadot paperipussiin nopeuttaaksesi kypsymistä.

NÄIN SÄILYTÄT PARSAKAALIN TUOREUDEN

Parsakaali on kylmän ilmaston vihannes ja tarvitsee korkean kosteustason, joten se on parasta säilyttää jääkaapin vihanneslokerossa kosteustaso säädettynä korkeaksi. Älä säilytä parsakaalia yhdessä hedelmien kanssa, koska niiden tuottama eteenikaasu pilaannuttaa parsakaalin.

NÄIN SÄILYTÄT SALAATIN TUOREUDEN

Salaatti on myös hyvä säilyttää jääkaapin vihanneslokerossa korkeassa kosteustasossa – sama koskee kaikkia lehtivihanneksia. Jos jääkaapissasi ei ole mahdollisuutta säätää kosteustasoa, pese salaatti, kääri se talouspaperiin ja sulje säilytysrasiaan, jotta se säilyy kosteana.

NÄIN VALITSET OIKEAN KOSTEUSTASON VIHANNEKSILLE

Oletko epävarma siitä, kuinka paljon kosteutta vihanneksesi tarvitsevat? Siihen on helppo muistisääntö. Vihannekset, jotka mätänevät, tarvitsevat vähän kosteutta, kun taas vihannekset, jotka kuihtuvat, tarvitsevat paljon kosteutta. Muista pitää hedelmät erillään vihanneksista, sillä hedelmien tuottama eteenikaasu pilannuttaa vihannekset helposti.

Keep Fresh Mat

Keep Fresh Mat

Jääkaapin raikkaana pitävän maton avokennorakenne mahdollistaa ilman kiertämisen vapaasti jääkaappisi vihanneslaatikossa. Näin pidät homeen ja pahat hajut loitolla jääkaapistasi. Hedelmät ja vihannekset säilyvät pidempään tuoreina, rapeina ja terveellisinä. Säästät myös rahaa, koska ruokaa menee vähemmän hukkaan.

Samankaltaisia artikkeleita

  • KUINKA VÄHENTÄÄ RUOKAJÄTTEEN MÄÄRÄÄ
    salaattikulho
  • NÄIN KÄYTÄT UUNIN GRILLITOIMINTOA
    piirretty kuva uunista
  • RESEPTIT
    mies kuorii perunaa