Uusi energiamerkintä

Mistä energiamerkinnän uudistamisessa on kyse?

AEG noudattaa Euroopan komission energiatehokkuuden merkintöjä ja merkintöjen ulkonäköä koskevia uusia vaatimuksia seuraavien tuoteryhmien kohdalla.

1. astianpesukoneet;
2. pyykinpesukoneet ja kuivaavat pesukoneet;
3. jääkaapit, mukaan lukien viinikaapit;

Nämä merkinnät ovat näkyvillä eurooppalaisille kuluttajille sekä fyysisissä liikkeissä että nettikaupoissa 1. maaliskuuta 2021 alkaen. Lisätietoa saat alta.

Miksi laitteessani on kaksi eri merkintää?

Maaliskuusta 2020 alkaen uudet AEG-laitteet merkitään kahdella eri merkinnällä, joista ensimmäinen vastaa nykyistä energiamerkintätapaa ja toinen uutta A–G-asteikkoa, joka astuu voimaan vuonna 2021. Siksi on mahdollista, että saat kotiisi tuotteen, jossa on kaksi energiamerkintää.

Miksi siirrymme asteikkoon A–G energiamerkinnöissä?

Vuodesta 1995 lähtien EU:n energiamerkintä on ollut suuri menestys. Jopa 85% eurooppalaisista kuluttajista tunnistaa energiamerkinnän ja tarkistaa sen uusia hankintoja tehdessään. Vaikka alunperin useammat mallit kuuluivat alimpiin energialuokkiin (kuten E, F, G), uudet mallit ansaitsivat aina vaan parempia merkintöjä. Nyt olemmekin tilanteessa, jossa suurin osa laitteista kuuluu huippuluokkiin (A+++, A++, A+) ja yksikään tuote ei enää nykyään kuulu alimpiin energialuokkiin. Tämä positiivinen lopputulos vaikeuttaa parhaiten toimivien tuotteiden erottumista joukosta.

Uusi energiamerkintä-asteikko helpottaa merkintöjen tulkitsemista, auttaen siten kuluttajia löytämään tehokkaimmat tuotteet.