Gazpacho katkarapujen kanssa

Gazpacho katkarapujen kanssa

Tämä kylmä espanjalaistyylinen keitto on todella maukas.

Ainekset

2 paprikaa, 1 kurkku, 1 sipuli, 2 valkosipulinkynttä, 600ml kasvislientä, 100ml extra-neitsytoliiviöljyä, 30ml punaviinietikkaa, 400g kuorittuja tomaatteja, 2 ohutta siivua vaaleaa leipää, suolaa ja pippuria, basilikaa, 12 tiikerikatkarapua

Tee näin


4 annosta

1 Kuori paprikat, leikkaa ne puoliksi ja kaavi niiden siemenet. Kuutioi yksi paprika ja leikkaa toinen paprika suuriin paloihin. Kuori kurkku ja leikkaa se puoliksi. Kaavi siemenet ja ota ne talteen. Kuutioi puolet kurkusta, leikkaa toinen osa isoihin paloihin.

2 Laita kaikki isot palat vihanneksia kulhoon, lisää kurkun siemenet. Lisää kuorittu ja hakattu sipuli ja valkosipuli, kasvisliemi, oliiviöljy, etikka, kuoritut tomaatit ja leipäsiivut. Mausta suolalla ja pippurilla, anna seistä vähintään 2 tuntia jääkaapissa.

3 Lisää basilikanlehtiä kuutioitujen kurkkujen ja paprika sekaan. Laita jääkaappiin.

4 Kuori ja puhdista katkaravut. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita leivinpaperille. Valmista höyryuunissa hyllylevyllä 3, höyryasetuksella 2, 95 asteessa 15 minuutin ajan. Poista uunista ja anna jäähtyä. Sekoita vihannesten isot palat tehosekoittimessa ja mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile jäähdytetyissä keittokulhoissa, ja laita kolme katkarapua jokaiseen kulhoon. Ripottele kuutioidut vihannekset ja basilika kulhoihin.