Limemousse ja vadelmacoulis

Limemousse ja vadelmacoulis

Vadelmacoulis ja makea limemousse luovat täydellisen jälkiruoan, joka myös näyttää hyvältä.

Ainekset

Limemousse: 1 vaniljatanko, 800ml maitoa, 1 lime, 2 kananmunaa, 6 munankeltuaista, 150g sokeria

Vadelmacoulis: 400g pakastettuja vadelmia, 100g tomusokeria, 1 rkl lime-mehua

Tee näin


8 annosta

1 Rasvaa 8 kohokasmuottia ja laita jääkaappiin.

2 Leikkaa vaniljatanko kahtia pituussuunnassa, kaavi siemenet ja ota ne talteen. Kiehuta tanko ja siemenet maidossa. Hauduta 10 minuutin ajan, poista sitten vaniljatanko.

3 Raasta limen kuori ja purista sen mehu.

4 Sekoita kananmunat, keltuaiset, sokeri, limen kuori ja mehu kulhossa. Kaada sitten kuuma maito sekoitukseen samalla kun vatkaat. Kaada kohokasmuotteihin.

5 Valmista mousse uunissa hyllylevyllä 2, höyryasetuksella 3, 100 asteessa 50 minuutin ajan. Laita sitten jääkaappiin 2-3 tunnin ajaksi.

6 Vadelmacoulis: anna vadelmien sulaa hieman, sekoita sitten tomusokerin ja limen mehun kanssa. Siivilöi.

Tarjoilu: Irrota mousse kohokkaista pienellä veitsellä ja aseta lautasille. Lisää vadelmacoulis ja koristele tuoreilla vadelmilla ja sitruunan paloilla.