SUKLAAKÄÄRETORTTU

SUKLAAKÄÄRETORTTU

Maukas aikuisjälkiruoka joka sopii hienoimpiinkin päivälliskutsuihin.

Ainekset

200g tummaa suklaata, 6 kananmunaa, 1 ripaus suolaa, 60g tomusokeria, 1 pussi vaniljasokeria, 160g sokeria, 250g pehmeätä voita, 100g vehnäjauhoja, 40g maissijauhoja, 300g valkoista suklaata, 50g voita, 3 rkl kirsikkalikööriä, 1 paketti tummaa kuorrutusta (125g)

Tee näin


4 hengelle

1 Sulata suklaa ja erottele kananmunasta keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa munanvalkuaiset jäykäksi ja lisää ripaus suolaa. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista kunnes sekoituksesta tulee kiiltävä.

2 Sekoita keltuaiset, vaniljasokeri, sokeri ja pehmeä voi, saadaksesi kuohkean sekoituksen. Siivilöi vehnäjauhot ja maissijauhot, lisää ne sekoitukseen ja sekoita, kunnes se saa keksin koostumuksen. Jaa tämä kahteen samankokoiseen osaan.

3 Sekoita puolet seoksesta sulaneen tumman suklaan kanssa. Kaada vatkatut kananmunat yhtä suurina osuuksina molempiin sekoituksiin.

4 Aseta leivinpaperi leivinpellille, ja levitä vaalea taikina tasaisesti sen yli. Laita uuniin kakkoshyllylle 8 minuutiksi, lämpötilalla 160°C. Käytä ohjelmaa "Moist Fan Baking".

5 Levitä tumma taikina vaalean päälle, ja tasoita varovasti. Laita uuniin samalla asetuksella vielä 12-13 minuuttia.

6 Irrota veitsellä ja liu'uta kakku työtasolle. Peitä se heti kuumalla teepyyhkeellä, jotta se jäähtyisi hitaasti ja pysyisi pehmeänä.

7 Sulata valkoinen suklaa voin kanssa ja lisää kirsikkalikööri. Levitä tämä kakun päälle ja rullaa kakku, jotta siitä tulisi kääretorttu. Sulata kuorrutus ja peitä kääretorttu kuorrutuksella. Säilytä se viileässä paikassa, kunnes olet valmis tarjoamaan.

Tarjoilua varten: Koristele tuoreilla kirsikoilla, tarjoile mehua ja hakattua pähkinöitä vaniljakastikkeen kera.